Tips voor het inrichten van een tienerkamer

27 augustus 2019

Van meisjeskamer naar echte tienerkamer, hoe pak je dat aan? Want een prinsessenkamer wil je grote dochter ECHT niet meer! Maar hoe richt je een tienerkamer in, zodat het wel een gezellige kamer wordt en niet eentje vol met posters van bekende Youtubers en popsterren.  Tieners brengen veel tijd op hun kamer door, chillend, slapend, en af en toe wordt er een studieboek ingekeken. Dus een fijn plekje is belangrijk! Maar hoe haal je het maximale uit de tienerkamer? Met deze tips voor het inrichten van een tienerkamer creëer je in een handomdraai een fijne plek. Weddend dat ze niet meer van haar kamer komt? 😉 

Inrichten van een tienerkamer

Ik weet niet hoe de slaapkamer van je dochter eruit ziet, maar meestal zijn tienerkamers niet al te groot. Toch hebben de meiden een hoop spullen die allemaal een plekje moeten krijgen. Zorg dus voor voldoende kastruimte. Zorg dat de garderobe kast ook een hang-gedeelte bevat voor alle kleding. Denk eraan; kleine meisjes hebben kleine kledingstukken, grote meisjes hebben echt al grote kledingstukken en jurkjes die beter kunnen hangen (denk maar aan je eigen kledingkast dames). Dus stap 1 is:

1. Opbergen maar

Houdt wel voor ogen dat het de kamer van je dochter is en zij haar spullen wil laten zien (ook al vind jij ze vreselijk!) Een eyecatcher op de tienerkamer kan een dressoir zijn. Hier kun je mooie spullen op plaatsen. Denk aan fotolijstjes, sieradendoosjes tot zelfs je tassen collectie. Een voorbeeld van een mooi en goedkope dressoir vind je hier.

2. Werkplek

Ook al zit je dochter nooit achter een bureau te leren, toch wil je orde scheppen op de tienerkamer. Zorg voor een overzichtelijke en uitnodigende werkplek waar ze graag gaat zitten. Zorg dat er duidelijkheid op haar kamer is. Aan een bureau kun je werken en leren. Plaats leuke opbergers en handige bureau accessoires, wedden dat ze hier graag gaat zitten!

3. Lekker slapen

Er is geen betere chill plek dan je eigen bed voor tieners. Investeer niet in een aparte bank op de slaapkamer, maar zorg ervoor dat er een ruim bed staat, met flink wat kussens. Een eenpersoonsbed kun je heel eenvoudig omtoveren tot een comfy bedbank! Extra dekentjes kunnen hier goed van pas komen. Deze kun je overal kopen in de leukste prints. Mix and Match!

4. Keep it simple

Ga bij de make-over van de tienerkamer niet te veel los met verschillende kleuren, houd het simpel. Kies niet voor meer dan drie basiskleuren. Wit is vaak makkelijk te combineren, en de andere kleur(en) kun je daar op afstemmen. Door de drie basiskleuren niet alleen voor de muren, maar ook voor de meubels en decoraties te gebruiken, staat het vaak al erg gestyled. En dat, terwijl je er stiekem niet zoveel moeite voor hebt hoeven doen. Denk bijvoorbeeld aan wit en grijs met een leuke pastelkleur zoals poederroze of mintgroen voor meiden. Ga voor legergroen, rood of donkerblauw in combinatie met wit voor een een stoere jongenskamer.

5. Low budget

Alles nieuw aanschaffen hoeft helemaal niet wanneer je met de inrichting bezig gaat. Misschien heb je nog een bed en nachtkastje wat uit haar vorige kamer komt. Of een erfstuk wat van oma geweest is. Kies een kleur die goed past bij haar nieuwe slaapkamer en geef het meubelstuk een nieuw leven. Het is juist leuk om een uniek item toe te voegen aan de tienerkamer. Zo krijgt je dochter een geheel eigen en unieke plek die niemand anders heeft.

Meer tienerkamer inspiratie?

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor het inrichten van een tienerkamer? Bekijk onze meisjeskamer inspiratie blogs maar eens op Girlslabel.

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vloerkleed

Zo creëer je de perfecte tienerkamer

Een tienerkamer kan soms een uitdaging zijn om te creëren, omdat tieners vaak behoefte hebben aan hun eigen persoonlijke ruimte,...
Tienerkamer meiden

Tienerkamer voor meiden mét vanity

En dan is je kleine meisje opeens een echte tiener die weet wat ze wil. Die kamer met suffe meisjesspullen...