Tienerkamer voor meiden mét vanity

19 mei 2018

En dan is je kleine meisje opeens een echte tiener die weet wat ze wil. Die kamer met suffe meisjesspullen en dat zoetsappige behang … dat kan écht niet meer!! Ze wil een echte tienerkamer voor meiden. Eentje waar je lekker kan chillen met vriendinnen, stylish en comfortabel en met ook nog een fijne plek om af en toe huiswerk te maken. Oja, en vergeet niet een grote kast voor alle kleding. Zo maak je een coole tienerkamer voor meiden!

Meer tienerkamer inspiraties >>

Tieners en hun meidenkamer

Een gezellige sfeer is eigenlijk het belangrijkste in een meidenslaapkamer. Het maakt niet uit wat voor een soort stijl je gebruikt, je hebt spullen nodig die helpen bij het creëren van een ontspannen sfeer. Begin om een basis sfeer te creëren door witte muren te combineren met een muur in een zachte kleur (haar lievelingskleur) of leuk behang. Houd verder de meubels neutraal van kleur of gebruik houten details.

Dan kun je verder gaan naar het dekbedovertrek. Laat je dochter zelf haar dekbedovertrek uitzoeken, het wordt nou eenmaal haar kamer. Het is belangrijk dat zij zich hier prettig voelt. Warme dekens en gezellige kussens verzachten de uitstraling van de kamer en zijn daarom ideaal voor het decoreren van een tienerkamer. Dus wees niet zuinig met het neerleggen van kussentjes en plaids op de (slaap)bank! Of maak een gezellige hoek op de vloer waar je comfortabel kunt zitten met kleurrijke matrassen en zitzakken, een goed boek kan lezen of gezellig kan kletsen met vriendinnen. En voor wie echt goed wil chillen, kiest een hangmat of hangstoel want relaxter dan dat wordt het niet.

Tienerkamer voor meiden

Tienerkamer voor meiden: onmisbaar accessoires

Zorg ervoor dat er plek genoeg is om leuke woonaccessoires te plaatsen. Kandelaars en kaarsen zorgen voor een extra gezellige sfeer in je kamer. Hiervoor hoef je geen echte kaarsen te gebruiken, je kunt ook kleine led-waxinelichtjes kopen en deze in de kaarsen of waxinelichtjes plaatsen (wel zo veilig). Voor een sfeervolle tienerkamer voor meiden.

TIP: Maak een fotomuur met je favoriete foto’s van je vriendinnen en familie. Gebruik hiervoor één of meerdere planken om de fotolijstjes op te zetten, gebruik een handig memobord of hang ze direct aan de muur. Succes verzekerd!

Een vaak onderschat ding is de verlichting in de tienerkamer. In deze slaapkamer wordt natuurlijk geslapen, maar ook gerelaxed, huiswerk gemaakt en geshowd. Dit vraagt natuurlijk om verschillende soorten verlichting. Wanneer je verlichting gaat uitkiezen moet je lampen kiezen die zowel genoeg licht geven voor het maken van huiswerk, als het opdoen van make-up evenals het creëren van een gezellig sfeer voor wanneer jij en je vrienden samen gaan theeleuten.

De droom van ieder tienermeisje: Vanity

Een traditionele vanity, een spiegel met lichtbronnen eromheen, is niet alleen ideaal voor het aanbrengen van make-up, maar is de eyecatcher van de slaapkamer. Doordat de lichtbronnen bij een vanity make-up tafel aan alle kanten van de spiegel geplaatst zijn en er niet veel afstand tussen de lampen zit, voorkom je schaduwen in het gezicht. Doordat het hele gezicht op dezelfde manier wordt belicht, voorkom je dat je aan het overcompenseren slaat tijdens het aanbrengen van de make-up.

DIY: make-up spiegel

Je maakt je eigen make-up spiegel met verlichting heel eenvoudig met behulp van de lichtbalken van de Ikea.  Het enige dat je naast de lichtbalken nog nodig hebt, is een goede spiegel en wat spijkers in de muur. En natuurlijk ook wat kennis van bedrading om ervoor te zorgen dat je spiegel met één druk op de knop overal rondom de spiegel verlichting geeft. Wat zal jouw tienerdochter blij zijn!

Zorg voor genoeg opbergruimte

Waar je zeker wel rekening mee moet houden is de hoeveelheid opbergruimte. Zorg dat deze voldoende aanwezig is. Werk zoveel mogelijk weg achter kasten, deurtjes en in leuke opbergers. Natuurlijk mogen de leuke accessoires mooi staan pronken op de kamer, maar al het overbodige moet lekker opgeruimd zijn. Zo slaap je rustiger, kun je beter je huiswerk maken en staat mooier!

Bekijk meer meisjeskamer voorbeelden >>

Leuke meisjes tienerkleding >>

tienerkamer meisjes, poster girlpower

Girlpower poster


tienerkamer voor meiden

Zie meer meisjeskamer voorbeelden >>

Bekijk ook het mooiste beddengoed voor meisjes >>

Leuke kinderkamer webshops >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
image

Maak een gezellige chillplek in de kinderkamer met deze tips

Een kinderkamer is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen en te ontspannen. Het...
9574

Moeders opgelet! Het perfecte tasje voor de digitale meid

Het is een drukke ochtend in huis. Terwijl de koffie pruttelt, maakt een moeder haar dochter klaar voor school. Het...