Zo creëer je de perfecte tienerkamer

20 januari 2023

Een tienerkamer kan soms een uitdaging zijn om te creëren, omdat tieners vaak behoefte hebben aan hun eigen persoonlijke ruimte, maar ook omdat ze meestal nog steeds in een fase zijn van persoonlijke ontwikkeling en hun smaak en interesses snel veranderen. Het maken van een tienerkamer die functioneel, comfortabel en stijlvol is, kan daarom een uitdaging zijn. In dit artikel zullen we enkele tips geven voor het maken van een tienerkamer die aansluit bij de behoeften en persoonlijkheid van je tiener. Zo vertellen we bijvoorbeeld hoe een jute vloerkleed de kamer meer sfeer geeft.

Sfeer

Een jute vloerkleed is een perfecte manier om een natuurlijke en warme sfeer te creëren in de tienerkamer. Jute is een natuurlijk materiaal dat stevig en duurzaam is, en het heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Een jute vloerkleed gaat heel erg lang mee. Daarnaast is het beschikbaar in meerdere stijlen. Zo is er een rond vloerkleed jute, maar zijn er ook verschillende aparte vormen. Een jute vloerkleed geeft rust in de kamer en zorgt dat de vloer niet kaal blijft.

De lay-out

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het maken van een tienerkamer is de lay-out en indeling van de ruimte. Zorg ervoor dat je tiener genoeg ruimte heeft om te studeren, te ontspannen en te slapen. Dit kan betekenen dat je een bureau of werkplek moet installeren, samen met een comfortabel bed en eventueel een zithoek. Als je ruimte over hebt, kun je ook overwegen om een kleine loungeruimte of een leeshoek te creëren.

Opbergruimte

Vergeet ook niet om opbergruimte te voorzien voor al je tiener’s spullen, zoals kleding, boeken en speelgoed. Inbouwkasten of opbergkisten onder het bed kunnen hierbij helpen. Als je een kleinere ruimte hebt, kun je ook overwegen om opbergmeubels te gebruiken die ook als decoratie kunnen dienen, zoals een opbergbank of een boekenkast met open vakken.

Juiste kleur en materialen

Een ander belangrijk aspect van het maken van een tienerkamer is het kiezen van de juiste kleuren en materialen. Kies kleuren die rustgevend zijn en die aansluiten bij de persoonlijkheid van je tiener. Als je tiener bijvoorbeeld graag opvallende kleuren draagt, kun je dit terug laten komen in de kamer door middel van felgekleurde accessoires of een accentmuur. Als je tiener echter meer van rustige, natuurlijke kleuren houdt, kun je kiezen voor zachte pasteltinten of natuurlijke materialen zoals hout en jute.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

inrichten van een tienerkamer, tienerkamer meisje

Tips voor het inrichten van een tienerkamer

Van meisjeskamer naar echte tienerkamer, hoe pak je dat aan? Want een prinsessenkamer wil je grote dochter ECHT niet meer!...
Tienerkamer meiden

Tienerkamer voor meiden mét vanity

En dan is je kleine meisje opeens een echte tiener die weet wat ze wil. Die kamer met suffe meisjesspullen...