SINT EXPRESS TOUR

5 november 2017

Er zijn vandaag de dag ruim 100.000 kinderen die geen veilige of rustige thuisbasis hebben en die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk hierbij aan ouders met verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen of zij leven onder de armoedegrens. Kinderen uit deze multi-probleem gezinnen (zoals dit heet) zijn erg kwetsbaar en zelfs bij een heel groot aantal gaat het zodanig mis dat zelfs thuiswonen niet mogelijk is. Zoals je begrijpt tekent dit hun verdere leven. En eigenlijk hoort een kinderleven te zijn: zorgeloos, vrolijk en veilig.

Het Vergeten Kind

Voor al deze kwetsbare kinderen is er Het Vergeten Kind. Zij organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen.  Ook richten zij zich op duurzame, structurele verbetering van de situatie van deze kinderen. Dit doen ze bijvoorbeeld door elk jaar aandacht te vragen voor een specifiek thema om hierbij de verantwoordelijke instanties in actie te laten komen. Dit doen zij samen met politiek Nederland, stakeholders in de jeugdzorg, het bedrijfsleven, honderden vrijwilligers en duizenden donateurs. Ook het kinderkledingmerk Crush Denim helpt mee. Alles voor het vergeten kind!

Sint Express Tour

Het vieren van Sinterklaas is niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Met de Sint Express Tour probeert Het vergeten kind daar verandering in te brengen. De Sint Express Tour is een familiefeest en een gezellige dag voor het hele gezin die begint in de trein en eindigt op een feestlocatie.

Kosteloos feest

De Sint Express Tour is voor kinderen die onder de armoedegrens leven en daarom is dit feest gratis. Alleen het vervoer van huis naar het opstapstation dient zelf geregeld te worden. Het aanmeldformulier bevat meer informatie hierover. Meld je snel aan want vol is echt vol!

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst.

Meer Sinterklaas uittips >>>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...
adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...
Sint cadeau tips, cadeautjes voor meiden, leuk voor meiden, studio pets, studio pets knuffels

Sint cadeau tips; deze cadeautjes zijn leuk voor meiden!

Ieder jaar ben ik als Sintermama al op tijd in de weer om alle pakketjes weer tijdig in huis te...