Heimwee op vakantie? 10x handige tips.

5 juli 2022

Al jaren heb ik er ‘last’ van echt al zolang ik mezelf het kan herinneren, heimwee. De afstand maakte nog eens niet zoveel uit want de eerste keer die ik me kan herinneren was het logeerpartijtje bij notabene m’n overbuurmeisje, waar ik elke dag mee samen speelde. Zelfs dat lukte me niet.

mama dochter vakantie

Het was de andere omgeving, geur, andere regels en maniertjes. Midden in de nacht werden papa en mama gebeld of ze me konden komen halen. Stond ik dan in m’n pyjama op m’n sloffen in de deuropening te wachten tot papa en mama de straat over staken om me te komen halen. Sinds die tijd weet ik niet beter dan dat ik ergens anders slapen gewoon een ding vond. Daar ontstond m’n heimwee en dit komt elk jaar terug zodra we weer op vakantie gaan dus speciaal van mij 10 tips om met heimwee op vakantie te gaan..

heimwee vakantie dochter zee

Heimwee tips

  • Tip 1: neem je ouders / schoonouders / vrienden mee ( dit zorgt voor rust, verdeling, gezelligheid, geborgenheid en herinneringen. ) 
  • Tip 2: ga naar een plek die voor jou al bekend is zodat je je niet druk hoeft te maken over hoe het eruit ziet of wat je tegen gaat komen. Hielp mij heel erg omdat het niet meer onbekend terrein is. 
  • Tip 3: ga maximaal 8 dagen. Dit is lang zat! 
  • Tip 4: Heb je een dag dat je je niet goed of bleh voelt spreek dit uit zodat iedereen daar een beetje rekening mee kan houden. Was bij mij niet nodig want iedereen merkte dat ik chagrijnig was. Haha
  • Tip 5: geniet vooral van je gezin en de tijd samen. Maak herinneringen. Doe wat jij leuk vind op de moeilijkere dagen.
  • Tip 6: neem iets mee of doe iets wat je thuis normaal ook fijn of leuk vind om te doen. Zo vind ik foto’s maken helemaal leuk in combinatie met bewerken dus daar lekker op door gaan op vakantie zorgt meteen voor leuke plaatjes en vast gelegde momenten. 
  • Tip 7: Neem eventueel waardevolle dingen waarvan je bang bent om te gaan missen mee van thuis. Bijvoorbeeld iets wat je graag eet, een foto of je eigen kussen. 
  • Tip 8: maak van te voren een lijstje met wat je op vakantie wil gaan doen zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Van te voren je activiteiten per dag plannen is niet erg. Loopt het op vakantie anders, prima! 
  • Tip 9: zoek veel afleiding op vakantie door spelletjes te spelen, te zwemmen of lekker rond te struinen in het plaatselijke dorpje. 
  • Tip 10: Vergeet vooral niet te genieten want een vakantie is zo voorbij! 

Hopelijk heeft iemand anders ook nog iets aan deze 10 handige tips.

Liefs leandra de loedermoeder mét heimwee!

moeder en dochter
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

3 reizen die je met je bestie wilt maken! 

Een girlstrip is áltijd een goed idee, of het nu een dagje shoppen is of een maand rondtrekken in een...
Disneyland Parijs

Een magisch uitje naar Disneyland Parijs

Carnaval stond weer voor de deur en net als andere jaren kozen wij er voor om ook dit jaar er...
bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...