Gezonde Sinterklaasrecepten; wie zoet is krijgt lekkers!

20 november 2018

Mijn kinderen zijn jaarrond bezig met Sinterklaas. Zodra er een pietenpak tevoorschijn komt, gaat het aan. Een Sinterklaas film beschikbaar op Netflix? Die gaan we kijken. En ook de Sinterklaas liedjes worden het hele jaar door gezongen. Maar nu is het eindelijk zover: Sinterklaas is weer in het land!

gezonde sinterklaasrecepten, e-book gezonde sint, sinterklaas lekkernijen bakken, gezond bakken, suikerloos bakken, bakken suikervrij, gezonde leefstijl, gezond bakken, gezond snoepen

Ondanks dat mijn oudste op de grens zit van wel/niet geloven, verbleken Minecraft, Clash of Clans en YouTube bij het Sinterklaas journaal. Gebiologeerd kijken ze met z’n drieën naar de avonturen van de Sint en zijn pieten. Mooi dat die oude man dat toch teweeg kan brengen. En fijn voor pappa en mamma, want met drie stuiterballen is dat ook een rustpunt voor ons.

Shop hier het mooiste houten speelgoed >>

Een heerlijke tijd breekt aan

Ik vind november en december altijd zo gezellig! Vroeg donker, kaarsjes aan…. Het nodigt uit tot huiselijkheid en tijd voor elkaar. Vaak komt bij die momenten een drankje en wat lekkers. En dat hoort ook gewoon bij elkaar: gezellige momenten en feestdagen worden gevierd met lekker eten en drinken. Gastvrijheid heeft onder andere ook met eten en drinken te maken. En als je aan Sinterklaas en de pieten denkt, denk je aan cadeautjes, pepernoten, speculaas, chocomelk en nog meer lekkers!

gezonde sinterklaasrecepten, e-book gezonde sint, sinterklaas lekkernijen bakken, gezond bakken, suikerloos bakken, bakken suikervrij, gezonde leefstijl, gezond bakken, gezond snoepen

Gezonde Sinterklaasrecepten voor de feestmaand

Maar ja….als moeder wil ik wel graag dat mijn kinderen goed en gezond eten. Ze zijn in de groei dus hun voeding moet wel hoogwaardig zijn. Oftewel: moet voldoende voedingsstoffen bevatten. En dat halen ze nu eenmaal niet uit snoep, koek en chocola. Dat betekent echter niet dat ze nooit wat lekkers mogen. Zeker niet, want als ze het thuis niet krijgen, krijgen ze het ergens anders wel. En met zakgeld kopen ze het uiteindelijk ook zelf wel. Daarom vind ik het vooral belangrijk dat ze weten wat goede voeding is en wat eten is dat je alleen ‘zo nu en dan’ eet. Maar dat óók gezond eten heel lekker is. Dat zit er bij mijn kroost van 4, 6 en 8 inmiddels al wel aardig in!

Zelf gezonde Sinterklaasrecepten proberen

Ik los het ook op door veel lekkers zelf te maken. Dan kan ik zelf bepalen wat er in gaat. Wit of volkoren, roomboter of halvarine, minder suiker…. Ik vervang ongezonde ingrediënten vaak door een gezonde(re) variant. Daardoor levert het lekkers ook nog voedingsstoffen. En dat is een mooie compromis.

Voor Sinterklaas heb ik het e-book “De gezonde(re) Sint” gemaakt. Hierin staan de gezonde(re) versie recepten van diverse Sinterklaas lekkernijen. Super leuk om samen met je kinderen te maken en heerlijk om te eten! Mijn eigen kinderen hebben alles geproefd en alles is goedgekeurd. Vooral de pepernoten brownie van zoete aardappel is een grote hit!

gezonde sinterklaasrecepten, e-book gezonde sint, sinterklaas lekkernijen bakken, gezond bakken, suikerloos bakken, bakken suikervrij, gezonde leefstijl, gezond bakken, gezond snoepen

Wil jij dit e-book nou ook ontvangen? Klik dan hier.

Extra leuk: je ontvangt ook in de toekomst leefstijltips in je inbox.

Succes met het inkopen doen en de Sinterklaas stress! Ga af en toe ook zelf even zitten met een lekkere kop thee of koffie en een stuk gezond(er) speculaas. Want ondanks de drukte, is het ook fijn een rustmoment voor jezelf in te passen! Tijdens het Sinterklaasjournaal bijvoorbeeld 😉.

Cadeautips voor meisjes 4 jaar >>

Sinterklaasintocht tradities, de laatste keer? >>

Opbergruimte nodig voor het nieuwe speelgoed? Meisjeskamer inspiratietips >>

 

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...
Sint cadeau tips, cadeautjes voor meiden, leuk voor meiden, studio pets, studio pets knuffels

Sint cadeau tips; deze cadeautjes zijn leuk voor meiden!

Ieder jaar ben ik als Sintermama al op tijd in de weer om alle pakketjes weer tijdig in huis te...
schoenzet pret, schoen zetten voor sinterklaas, schoentje zetten, pieten

Schoenzet-pret: Sinterklaas heeft het hele huis overhoop gehaald…

Wat kan ik toch genieten van Sinterklaas. De spanning bij de kinderen, het oprechte geloof, het uit volle borst zingen...