Sommige kinderen doen wel heel stom over Sinterklaas …

14 november 2017

Het is zover! Het Sinterklaasjournaal is er weer! En ook gaan we eigenlijk eten, éérst moet er gekeken worden. Vooruit dan maar: bord op schoot en de televisie aan. Ik ben benieuwd wat er dit jaar allemaal mis gaat bij die malle Pieten. Mijn kinderen vinden het allemaal leuk en geloven alles nog wat de Pieten zeggen en doen.

Nou ja, de Intellectueel natuurlijk niet meer. Die is al ver boven het Sinterklaasgedruis verheven. De Minisaurus met zijn vijf jaren gelooft natuurlijk geheel en al. Tja, hij geloofde zelfs dat zijn moeder een heks was toen zijn vader dat heel stellig beweerde. Tot groot vermaak van de meiden. Maar het Knuffelmeisje… dat wordt langzamerhand een ander verhaal.

Lootjes trekken

‘We gaan lootjes trekken,’ kondigde ze afgelopen week aan, ‘maar ik weet niet zo goed waarvoor.’ ‘Voor Sinterklaas,’ zeg ik, ‘die komt niet meer in groep 5.’ Nee, dat wist ze ook wel. En dat is eigenlijk ook heel logisch. Er zijn zovéél kinderen in Nederland en Sinterklaas is er natuurlijk vooral voor de kleintjes. Hmmm… zou ze nou echt nog niks doorhebben?

Geloven in Sinterklaas

‘Mam,’ zegt ze een dag later, ‘sommige kinderen doen heel stom over Sinterklaas. Ze zeggen dat ze niet geloven in Sinterklaas en dat je ouders stiekem cadeautjes in je schoen doen.’ ‘Doen jullie cadeaus in onze schoen?’ vraagt de Minisaurus verbaasd. Hè, dat hij er nou net bij moet zitten.

Ik zeg niks. Want ik wil niet liegen, maar de naakte waarheid vind ik ook zo cru. Ik herinner me de tijd dat ik zelf twijfelde aan Sinterklaas. Ja, die vent die op bezoek kwam, dat was mijn vader. Maar de échte Sinterklaas, die was toch ook ergens? Wie reisde er anders op die stoomboot? Ook al stapelen de bewijzen zich langzaam op, een tijd lang kun je nog gewoon je kop in het zand steken.

‘Nee hoor,’ antwoord het Knuffelmeisje haar broertje. ‘Dat doet gewoon Sinterklaas en al zijn Pieten. Want ik geloof toevallig wél in Sinterklaas!’ Ik wist het. Gewoon je kop in het zand. Best een goede strategie als het over zoiets plezierigs als pakjesavond gaat.

Manon

foto: Sander van der Wel
 

Nog leuke Sinterklaascadeautjes nodig?  >>-

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...
emoties, emoties tonen in bijzijn kinderen, verdriet tonen in bijzijn van kinderen

Echte papa’s en mama’s huilen niet!

Verdriet, ook wij ouders hebben dit weleens maar dat uiten bij de kids vinden we meestal een no-go. Voor ons...
adventskalenders, de gruffalo, de gruffalo adventskalender, Kinder adventskalender, uitgeverij lemniscaat

Aftellen naar de feestdagen met deze bijzondere adventskalender

Sinterklaas en Kerstmis, de tijd waarin iedereen in de ban is van kadootjes geven en krijgen. Voor de kleinere kids...