Carola genoot van de familietraditie en feestdagen, ondanks de pijnlijke gevolgen

6 januari 2019

Tijdens het typen van mijn nieuwe blog heb ik echt zo’n last van mijn bekken, met heel veel uitstraling langs mijn ruggengraat. Natuurlijk weet ik hoe dit komt, afgelopen maand was een ontzettend drukke maand. Ik vind Kerstmis altijd een gezellige tijd, daarna komt oud en nieuw en de dagen ertussen zijn ook altijd vol met leuke, gezellige dingen en een leuke familietraditie om de feestdagen te vieren. Eigenlijk te veel voor mijn lichaam. Ik probeer het altijd goed te doseren en voldoende rust te nemen, maar toch nekt het me elk jaar weer.

Carola’s blog over haar onzichtbare ziekte >>

feestdagen vieren, persoonlijke blog, familietraditie, traditie feestdagen, gourmetten

feestdagen vieren, persoonlijke blog, familietraditie, traditie feestdagenEen kerst vol familie en samenzijn

Kerstmis was ontzettend gezellig. 1ste kerstdag hebben wij samen met mijn ouders bij ons thuis gegeten. We hadden de tafel mooi gedekt en men kon kiezen uit gourmet en kaasfondue. In de ochtend ben ik nog heel even bij mijn tante langs geweest. Haar man is op Koningsdag overleden en ik vond dat ik er even voor haar moest zijn. Haar verdriet delen en op deze dag even samen zijn. Aan het eind van de middag zouden mijn neef en zijn gezin bij haar zijn. De avond was erg gezellig. Volgens mij heeft iedereen heerlijk gegeten en een heerlijke tijd gehad.

Een geslaagde kerst met vrienden

2de kerstdag hebben wij met vrienden doorgebracht. Was ook erg gezellig. Er was veel vlees over, dus dit hebben we met elkaar opgemaakt. Deze vrienden hebben ook 2 kinderen, dit maakte het voor Noortje en Noud ook erg gezellig! 1ste kerstdag hebben ze heel lang aan tafel gezeten (wat ze toen erg gezellig vonden met opa en oma) en 2de kerstdag hebben ze vooral veel gespeeld en wij hebben gezellige en leuke gesprekken met elkaar gehad. Voor mij was het echt een geslaagde kerst! Doordat het bij ons thuis was, ruim je toch je huis nog even extra op…. Je dekt de tafel mooi, jullie (her)kennen dit vast wel. En uiteindelijk heb ik te lang gezeten bij het eten en hop, daar komt mijn bekken gedag zeggen. Wat heb ik daar toch een hekel aan!

Met een beetje hulp van de fysio

‘Gelukkig’ mag ik vlak na kerst naar de fysio. Zij heeft me zo veel zeer gedaan, maar uiteindelijk weet ik waar het voor is, dus doe het maar 😉 Ze heeft een apparaatje wat stroomschokjes in de spieren geeft, in alle jaren dat ik bij haar ben, is het nog nooit zo rood geweest zei ze. Dat zegt eigenlijk al genoeg hoe het er aan toe is….

oliebollen bakken, feestdagen vieren, persoonlijke blog, familietraditie, traditie feestdagenFamilietraditie feestdagen in stand houden

30 december is onze leukste familietraditie van de feestdagen. Deze is er al zolang ik me kan herinneren. Met de hele familie oliebollen en appelflappen bakken. ’s Middags komen de mannen langs, komen ze proeven hoe ze smaken. Vroeger was dit echt met een hele grote ploeg, deze is inmiddels aardig uitgedund vanwege verhuizingen naar andere dorpen, maar helaas ook vanwege overlijden.  Toch ben ik nog altijd blij dat deze familietraditie tijdens de feestdagen door gaat. Noortje weet het inmiddels ook en zij vindt het geweldig. Het duurt altijd wel even voordat ze kan bakken, maar ze heeft weer heel erg haar best gedaan! Noortje mocht zelf het beslag uit de emmer scheppen en het in de pan doen. Ze roept al jaren dat ze bakker wil worden en naar deze dag heeft ze dan ook erg uitgekeken! Uiteindelijk zijn alle neefjes en nichtjes ook nog even bij elkaar. Het is zo’n gezellig samen zijn!

Ik hoop dat deze dag nog vele, vele jaren mag blijven bestaan en dat Noortje deze familietraditie tijdens de feestdagen overneemt.

vuurwerk afsteken, feestdagen vieren, persoonlijke blog, familietraditie, traditie feestdagenEen heerlijke jaarwisseling

Daarna is er nog één drukke dag. Oud en nieuw. Deze keer wilde ik heel erg graag in onze nieuwe straat blijven. Nieuw huis, nieuw jaar, nieuwe kansen voor alles! Er waren veel buren thuis en wij hebben het doorgebracht met 1 van deze gezellige buren. Was echt een geslaagde avond. De buurtkindjes zijn even oud en Noortje heeft op een 2 persoonslucht geslapen en Noud heeft samen met de buurjongen in 1 bed gelegen èn geslapen. Iets wat ik nooit verwacht had!

Om 23.30uur hebben we ze wakker gemaakt, dit wilden ze alle 4 graag. Het vuurwerk vonden ze prachtig! Zo bang als Noortje vorig jaar nog was, zo stoer was ze nu! Misschien kwam het wel door het buurmeisje, zij vindt het echt geweldig. Noortje en Nina staken uiteindelijk zelf wat af, dit waren grondbloemen. Geweldig vonden ze het! Neerleggen op de grond, aansteeklont erbij en rennen!

Het was een geslaagde avond.  Bedankt voor de gezelligheid lieve buren!

Het nieuwe jaar begint met pijn

En tja…. Zoals ik mijn blog begon… Mijn bekken… en de extra pijn daardoor in mijn rug…. Wat zou ik toch graag eens met iemand willen ruilen. Op 31 december heb ik de hele middag op bed gelegen…. Maar dat was niet genoeg…  Ik hoop dat de pijn gauw weer weggaat…. We zetten door….

vuurwerk afsteken, feestdagen vieren, persoonlijke blog, familietraditie, traditie feestdagen

Blogger Wiljo deelt haar goede voornemens. Heb jij ze al gemaakt? >>

Volg jij ons al op Youtube? Abonneer je op ons kanaal en mis niks van Girlslabel >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chronisch ziek

Mijn leven sinds de diagnose

Sinds de diagnose ( colitis ulcerosa ) in feb ’21 is het elke 8 weken in en uit het ziekenhuis....
halloween met gezin, halloween 2018, halloween kostuum, heksenpak, heksenhoed

Halloween met ons gezin vieren

Vorig jaar vierde de hele buurt nog Halloween met elkaar! Dit jaar gaan we Halloween gewoon thuis vieren. Nog meer...
goede voornemens, koken meisje, samen koken, mooie-moeder-in-een-blauw-shirt-en-schort-bereidt-thuis-een-verse-groente-salade_1157-13945

Goede voornemens: bijna iedereen heeft ze, maar…

Bijna iedereen heeft ze, bijna iedereen maakt ze, en bijna iedereen baalt ervan als je er half januari achterkomt dat...