hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs halloween met gezin, halloween 2018, halloween kostuum, heksenpak, heksenhoed

Published on oktober 1st, 2020 | by Carola

0

Halloween met ons gezin vieren

Vorig jaar vierde de hele buurt nog Halloween met elkaar! Dit jaar gaan we Halloween gewoon thuis vieren.

Nog meer verkleedjurken voor meisjes >>

Halloween met gezin vieren

Vorig jaar kwam er een grote tent op het grasveld waar voor iedereen iets lekkers mee nam. Alle kinderen liepen toen langs te deuren om snoep op te halen.

Dit jaar gaan we wel de tuin versieren voor Halloween. We zien wel of er kindjes langskomen of niet.

halloween met gezin, halloween vieren,  halloween

Wat trekken we aan?

Noortje wist direct wat ze aan zou trekken: “mijn heksenpak!”  Ik heb beloofd om haar nagels zwart te lakken en ik denk dat ik hele donkere ogen bij  haar maak. Noud gaat of in zijn dinosauruspak of in zijn leeuwenpak. Dat is voor hem eng genoeg. Misschien mag hij ook even in de tent kijken, ik twijfel nog. Misschien dat hij alleen langs de deuren mag. Ik wil natuurlijk geen slapeloze nachten krijgen 😉 Gelukkig heb ik al leuke versiering op de kop weten te tikken. Spooklampjes, een zwart-wit slinger en een afzetlint.

halloween vieren, halloween

Waar komt Halloween eigenlijk vandaan?

Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en:  All Hallows Eve, oftewel Allerheiligenavond, de avond voor de Allerheiligen. Dit wordt gevierd op de avond  van 31 oktober en gaat soms door tot diep in de nacht.

Trick or Treat!

Op 1 november was het vroeger eigenlijk een soort oud & nieuw van nu, want op 1 november begon een nieuw jaar. Het was namelijk het einde van het oogstseizoen.

Rond 1940 kwam het door de Ierse immigranten naar Amerika, waar kinderen nu langs de deuren gaan en roepen “Trick or Treat!” (“Geef mij iets lekkers, want anders…”) En op deze manier hopen ze een heleboel snoep op te halen. Dit is inmiddels overgewaaid naar andere landen, waaronder naar ons land! En het valt mij op dat het hier steeds groter wordt.

Vieren jullie Halloween met gezin?

Waarschijnlijk zal het erg rustig zijn met kindjes langs de deuren dit jaar. Vieren jullie Halloween nu?  Ik ben erg benieuwd!

Lees hier wat onze mama bloggers meemaken >>

Spinnen, slakken en nog meer typische herfstdingen >>

Tags: , , ,
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑