Een geschikt telefoonabonnement kiezen voor je kind: zo pak je het aan

21 juni 2022

Als je jouw kind een telefoon gaat geven, is het ook belangrijk om na te denken over het telefoonabonnement. Met behulp van een telefoonabonnement kan jouw kind namelijk gaan bellen, internetten en sms’en. Als je een abonnement voor de telefoon van je kind gaat uitzoeken, heb je de keuze uit verschillende soorten. Zo kun je denken aan een abonnement met telefoon, maar ook aan prepaid of sim only. Als je de juiste keuze wilt maken, is het goed om te weten wat de verschillen hierin zijn. Hoe je een geschikt telefoonabonnement kiest voor je kind? Wij vertellen je hieronder hoe je het aan kunt pakken.

Vergelijk abonnement met telefoon, sim only en prepaid met elkaar

Om het ideale telefoonabonnement te kiezen voor je kind, is het goed om abonnement met telefoon, sim only en prepaid met elkaar te vergelijken. Met een abonnement met telefoon sluit je een abonnement af waarin de kosten voor jouw telefoon verwerkt zijn. Je krijgt voor deze prijs dus zowel je bundel als een nieuwe smartphone en betaalt hier maandelijks een bepaald bedrag voor.

Naast een abonnement met telefoon kun je ook denken aan een sim only voor je kind. Hierbij betaal je niet voor je smartphone, maar alleen voor een losse bundel. Als je ook een nieuw toestel wilt aanschaffen voor je kind, moet je deze dus los kopen. Je betaalt bij een sim only dus alleen voor het internetten, bellen en sms’en. Een groot voordeel van deze abonnementsvorm is dat het je maandelijks dus maar weinig geld hoeft te kosten. Bovendien heb je hierbij veel vrijheid en zit je niet aan een lange loopduur vast, wat bij een abonnement met telefoon wel het geval. Bij veel providers is het tevens mogelijk om een sim only maandelijks op te zeggen, waardoor je heel flexibel bent.

Wat ook nog een mogelijkheid is om over na te denken, is een prepaid simkaart. Hier kun je gewoon een tegoed opzetten die jouw kind dan kan gebruiken. Je zit hier niet vast aan maandelijkse kosten, maar bepaalt dus zelf hoeveel je opwaardeert om gebruik te kunnen maken van belminuten, sms’en en data. Een prepaid simkaart kan jouw kind leren om zuinig met de data, belminuten, sms’en om te gaan.

Vergelijk prijzen

Je wilt natuurlijk niet al te veel geld kwijt zijn aan een telefoonabonnement voor je kind. Om voor een goede prijs een abonnement te kiezen, is het daarom goed om prijzen met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende providers die jou deze abonnementsvormen aanbieden en het kan best zo zijn dat ze van prijs met elkaar verschillen. Kijk daarom goed naar wat je krijgt voor de prijs die wordt aangeboden. Het is daarnaast natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare, kwalitatief goede provider. Je wilt tenslotte wel dat je kunt profiteren van de beste kwaliteit als je een abonnement afsluit.

Deze tips kunnen jou erbij helpen om de juiste keuze te maken in een telefoonabonnement voor je kind. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er meerdere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, dus doe hier vooral even research naar. Weeg de voor- en nadelen van de verschillende abonnementsvormen tegen elkaar af zodat je hier een goede keuze in kunt maken. Dan lukt het jou als ouder vast om een passend abonnement af te sluiten.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

4 belangrijke overwegingen voor dat je je dochter een mobiel geeft

Op een steeds jongere leeftijd krijgen kinderen tegenwoordig een telefoon. Het is daarom een van de grootste dilemma’s waar ouders tegenwoordig...
snapchat

Wat is nu echt hot onder de tienermeiden? Snapchat natuurlijk!

In een minuut tijd hoor ik minstens 20x pling! Mijn dochter zit weer eens te ‘Snappen’ met haar vriendinnen. Waar...
6 redenen om bij je volgende abonnement voor Sim Only te kiezen

6 redenen om bij je volgende abonnement voor Sim Only te kiezen

Zo ongeveer eens in de twee jaar – of misschien wel elk jaar – kom je weer voor een keuze...