Wat is nu echt hot onder de tienermeiden? Snapchat natuurlijk!

30 november 2023

In een minuut tijd hoor ik minstens 20x pling! Mijn dochter zit weer eens te ‘Snappen’ met haar vriendinnen. Waar wij volwassenen ons vooruit helpen met Whatsapp is onder de tienenmeiden juist Snapchat helemaal hot. Gekke selfies met de meest vreselijke filter eroverheen worden over en weer gestuurd, de tekst daarbij is minimaal. Wel fijn als ze met al die activiteiten een goede Sim only bundel hebben.

Altijd bereikbaar met een Sim-only abonnement

Afgelopen jaar heeft mijn dochter een nieuwe mobiele telefoon gekregen, daarbij hebben wij een sim only abonnement aangeschaft zodat ze wat meer ruimte heeft om te bellen en te Whatsappen. Ze fietst regelmatig alleen naar school en ook ’s avonds naar sportclubjes fietst ze in de zomer zelf. Ik vind het dan wel fijn als ze bereikbaar is of wanneer er iets gebeurt, dat ze ons kan bereiken.

Zelf heb ik recent een nieuwe telefoon gekocht waardoor mijn oude overbodig werd, maar deze is nog prima voor een volgende ronde dus ging hij naar mijn dochter. Voorheen had ze in haar oude telefoon een kaart met beltegoed erop staan en daar hadden wij totaal geen inzicht op. Nu ze bijna naar de middelbare school gaat, kozen we er daarom voor om een sim only abonnement te nemen waar genoeg verbruik op staat.

Een geruststelling in meerdere opzichten!

Wij vinden het fijn dat we via de app haar verbruik kunnen inzien. Ook hebben wij er voor gekozen om een ‘plafond’ in te stellen. Zo kun je zelf regelen dat je bijvoorbeeld een verbruik van maximaal €10 euro wilt en dan kunnen ze maximaal €5 euro over de bundel heen verbruiken. Daarbij kun je drie telefoonnummers kiezen die altijd bereikbaar zijn. Dat geeft wel een geruststelling in meerdere opzichten en kom je niet meer voor verrassingen te staan aan het einde van de maand.

Snapchat is hot!

En zo zit mijn dochter na een dag school gezellig te ‘Snappen’ met haar vriendinnen. Weliswaar alleen maar gekke foto’s met amper tekst, want tja gekletst hebben ze straks op school al. Hetgeen wat ze dan nog doet is haar vriendinnen laten weten wat ze de rest van de dag doet door dus zo’n gekke foto rond te sturen. Ik moet toegeven dat sommige van die filters best wel grappig zijn, en we daar ook regelmatig hard om moeten lachen.

Naast Snapchat word er ook nog veel gebruik gemaakt van de Whatsapp. Diverse groepjes zijn aangemaakt met vriendinnen, school, handbalgroepjes enzovoorts. Ideaal om zo contact met elkaar te hebben.

Ook TikTok is nog steeds helemaal hot. Turen naar de hilarische filmpjes die daar voorbij komen, maar ook de ‘bekende TikTok dansjes worden hier niet overgeslagen. 100x oefenen om het vervolgens zelf ook even vast te leggen en te delen met volgers.

Never nooit zonder telefoon

In het weekend gaat haar telefoon natuurlijk ook overal mee naar toe. Gaan we bij opa en oma op de koffie, dan komt de telefoon tevoorschijn en word daar in de kamer een optreden verzorgd op de liedjes die ze zorgvuldig heeft uitgezocht en in een lijst heeft gezet. En ook moeten haar vriendinnen natuurlijk op de hoogte zijn van het feit dat ze bij opa en oma op de koffie is, dus gelijk even een ‘Snap’ versturen met Snapchat. Niet dat ze van ons continue alleen maar op haar telefoon mag, ze heeft geen schermtijd maar op normale schooldagen leggen we de telefoon na school een paar uur aan de kant.

Telefoon accessoires en meer…

Om je mobieltje te beschermen is het handig om er een telefoonhoesje omheen te doen en een schermprotecter op te plakken. Zo is je telefoon beter beschermd tegen eventueel valschade. Wat veel tienermeiden ook gaaf vinden is een speciaal telefoontasje. Als je dan met je vriendinnen gaat shoppen kun je daar makkelijk je telefoon in stoppen en eventueel nog wat geld of pasjes. Heb je niks met tassen dan kun je ook nog altijd een leuk telefoonkoord kiezen. Deze bevestig je rechtstreeks aan je telefoon en zo kun je hem als een tasje dragen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...