6 redenen om bij je volgende abonnement voor Sim Only te kiezen

30 september 2021

Zo ongeveer eens in de twee jaar – of misschien wel elk jaar – kom je weer voor een keuze te staan wat betreft je telefoonabonnement. Blijf je bij je provider of stap je over? En kies je voor een abonnement met een nieuw toestel of ga je voor een sim only abonnement?

Vaak wordt er zonder bij na te denken al snel gekozen voor een nieuw toestel, want nieuw wordt vaak gezien als beter. Zeker in de ogen van je kinderen. Maar is dat eigenlijk wel zo? 

Sim only

Wanneer je telefoon nog prima werkt – lees: de camera werkt nog, de batterij is nog in goede staat en qua snelheid gaat het ook nog best vlot – is het zeker de moeite waard om te overwegen dit toestel aan te houden en te kiezen voor een sim only abonnement. Voor jezelf, of voor je dochter.

Twijfel je nog? We zetten 6 redenen op een rij waarom sim only een heel goed idee is:

1. Je bespaart er ontzettend veel geld mee

Wanneer je in het verleden altijd een telefoonabonnement met toestel hebt afgesloten is het inmiddels heel normaal dat je zo vier a vijf tientjes per maand betaalt aan je abonnement. Maar eigenlijk is dat een belachelijk hoog bedrag. We staan er dan vaak ook niet bij stil dat je die telefoon helemaal niet ‘krijgt’ bij je abonnement, maar dat je daar eigenlijk een lening voor afsluit. Het merendeel van je maandkosten bestaat namelijk vaak uit afbetaling.

2. Geen BKR-registratie

En over lenen gesproken… sinds 1 mei 2017 is er een nieuwe wet ingegaan waarbij voortaan wordt vastgelegd of je een zogenaamde ‘telefoonlening’ hebt afgesloten. Oftewel: je krijgt een BKR-registratie zodra je een telefoonabonnement van boven de €250 afsluit. Wanneer je hier maandelijks gewoon aan kunt voldoen wordt dit een positieve registratie en is er niet direct iets aan de hand, behalve als je hier niet aan kunt voldoen en deze dus negatief wordt.

Maar houd er wel rekening mee dat als je ooit een hypotheek of andere lening wil aanvragen dat er altijd eerst naar je BKR-registratie wordt gekeken en dat het kan zijn dat je een minder hoge hypotheek krijgt wanneer je al te veel leningen hebt lopen. En als deze registratie zelfs negatief is, is het nóg lastiger om überhaupt een lening te krijgen.

3. Nummerbehoud is mogelijk

De tijden dat we iedereen z’n telefoonnummer uit ons hoofd kenden is voorbij. Wij hebben vaak al moeite om ons eigen nummer te onthouden. Daarom wil je dus ook echt niet van telefoonnummer wisselen. Gelukkig hoeft dit ook helemaal niet, ook niet als je van abonnementsvorm of provider wisselt.

4. Flexibel en maandelijks opzegbaar

Waar je er bij een abonnement met toestel vaak een of twee jaar aan vastzit, is dat bij sim only niet het geval. Sterker nog, vaak zijn de sim only abonnementen maandelijks opzegbaar! Dus mocht je ‘oude’ telefoon er na drie maanden alsnog mee kappen, kun je dit abonnement altijd nog opzeggen. Wijzigen kan overigens ook heel gemakkelijk. Dus wanneer je erachter komt dat je elke maand heel veel data overhoudt of juist tekort komt, dan kun je dit heel makkelijk tussentijds aanpassen. 

5. Makkelijk af te sluiten

Tegenwoordig willen we eigenlijk zo veel mogelijk dingen online regelen in plaats van in de winkel. Gelukkig is een sim only abonnement heel gemakkelijk zelf af te sluiten via internet en kun je zelf aangeven per wanneer het abonnement in moet gaan. Easy peasy dus!

6. Je draagt een steentje bij aan het milieu

Tot slot doe je niet alleen jezelf en je portemonnee een plezier met deze keuze, ook moeder natuur zal je dankbaar zijn. Het produceren van nieuwe telefoontoestellen en accu’s is namelijk ontzettend belastend voor het milieu, dus als jij én vele anderen met deze keuze hieraan bij kunnen dragen voelt dat toch extra goed?!

Foto boven: Rob Hampson – Unsplash https://unsplash.com/photos/cqFKhqv6Ong

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Moeder verslaafd aan telefoon gekke selfie

Wanneer leg je dat ding nu eens weg?! 

“Mam….? Mam!!” Verschrikt kijk ik op van mijn mobieltje. Mijn kleine grietje kijkt me vragend aan. Ze blijkt me al drie...
kinderbrillen, kinderbrillen online bestellen, junior & junior, junior brillen, kinderbril

Wees bewust van de gevolgen van beeldschermen op de gezondheid van kinderogen!

Het aantal kinderen dat aan de bril moet stijgt enorm maar weinig mensen weten waarom?  Jongere generaties worden steeds vaker...
mobiele telefoon. mobiele telefoon, wanneer geef je je dochter een eigen mobiele telefoon, wanneer krijgt je kind een telefoon

Wanneer geef je je dochter voor het eerst een eigen mobiele telefoon?

Tegenwoordig is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het is haast niet meer voor te...