Tips voor duurzame kerstcadeautjes

8 december 2021

De winkelstraten zijn alweer mooi versierd met lichtjes en kerstbomen. Alles wijst erop dat de feestdagen weer voor de deur staan en er weer veel cadeautjes gekocht gaan worden. Heel gezellig natuurlijk, maar december is best een dure feestmaand en dit jaar wil ik toch wat bewuster omgaan met mijn koopgedrag. Ik ga op zoek naar duurzame kerst cadeautjes. Cadeautjes waar iedereen nog lang plezier van heeft! 

Duurzame kerst cadeautjes

Ontspullen wordt steeds populairder en steeds meer mensen doen het. En dit klinkt natuurlijk een beetje tegenstrijdig met de kerst in het vooruitzicht, maar ook tijdens de feestdagen kun je bewuster omgaan met je geld maar ook met het milieu. Dus geen prullaria of dopcadeautjes. Nee, we gaan dit jaar voor mooie, duurzame kerst cadeautjes. 

En weet je? Er zijn genoeg alternatieve cadeau tips te bedenken waar iedereen ook echt wat aan heeft!

Letterbord

1. Duurzame verlanglijstjes

Het begint al met een verlanglijstje. Kijk wat op het wensenlijstje van degene voor wie het cadeau is, staat. Zo  voorkom je dat je een cadeau geeft wat in de kast beland. Bij ons thuis hebben we letterborden waar we berichtjes op plaatsen voor elkaar. Maar vanaf november verandert dit letterbord in een verlanglijst voor de kinderen. Geen papier verspilling en ze kunnen hun eigen wensen steeds weer veranderen als het moet 🙂

Juwelendoosje

2. Go vintage

Hoe leuk is het om je kleine meisje een mooi sieraad te geven. En misschien heb je zelf nog een mooi ringetje liggen wat je niet meer draagt. Laat deze vermaken tot haar ringmaat en geef dit in een prachtig juwelendoosje. Heel persoonlijk en heel bijzonder! 

Kaptafel met krukje

3. Houten speelgoed

Houten speelgoed vind ik een prachtig cadeau om te geven, helemaal tijdens kerst. Het is duurzaam en het blijft mooi. En hoe meer er mee gespeeld wordt, des te mooier het hout wordt. Houten speelgoed kun je ook prima bewaren voor broertjes en zusjes die gaan komen. Dit bijzondere kaptafeltje met krukje krijgt vast een mooie plekje in de kinderkamer.

Houten poppenhuis

4. Maak een tegoed bonnen lijstje

Weet je echt niets om te geven? Geef een tegoed bonnen lijstje vol met leuke uitstapjes. Zo heb je meteen iets om te geven waar jullie het hele jaar door plezier van gaan hebben. 

Mens erger je niet

5. Spelletjes

Kerstavond staat bij ons in het teken van spelletjes. En ieder jaar geef ik met kerst de kids een mooie spel waar we het hele jaar samen mee spelen. Een mooie kersttraditie!

Duurzaam inpakken

Weet je wat ik het hele jaar door al verzamel? Mooi cadeau papier, papieren tasjes en linten. Hiermee pak ik mijn cadeautjes in. Het is toch zonde om een cadeautje mooi in te pakken om vervolgens het cadeau er in no-time af te scheuren en weg te gooien. Maar ook met oude kranten of een mooi stukje stof kun je de kerst cadeautje leuk inpakken. Wees creatief!

Let’s make some memories

Kerst gaat om samen zijn met familie. De kerstcadeautjes en de blije gezichtjes zijn natuurlijk leuk, maar maak er samen vooral een gezellig kerstfeest van!

PS: Om het hele feest compleet te maken, plannen we voor kerst altijd een grappig foto uurtje in. Zo vergeten we deze mooie herinneringen niet, leuk voor later!

Vrolijk kerstfeest iedereen!

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

adventskalender diy, adventskalender, aftellen kerst, kerst aftellen, kerst knutselen

Adventskalender DIY – Aftellen tot kerst

Als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, de dagen kouder en donkerder worden, begint het bij mij te...
feestkleding meisjes, Party time girls

PARTY TIME GIRLS

HO HO HO! De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken, de winter! De geur van verse dennenbomen, gezellige...
kerst, denneappel

Samen Kerst knutselen

Het is winter en dat betekent dat we ons regelmatig met de kinderen binnen moeten vermaken. Geen enkele straf vind...