hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle ducktypen, online typecursus voor kinderen, DUCKTYPEN

Published on oktober 13th, 2015 | by redactie

0

Leuk leren typen!

De meeste kinderen zitten van jongs af aan al achter een Ipad en computer en wanneer ze nog iets ouder zijn hebben ze ook een eigen mobieltje. Razendsnel bedienen ze met twee vingers alle toetsen van het toetsenbord.

Waarom een typecursus

Is het dan nog wel nodig voor kinderen om te leren typen door middel van een typecursus zul je je afvragen. Maar juist doordat de kinderen met twee vingers typen leren ze zichzelf een verkeerde manier aan. Hoe fijn is het wanneer je echt goed blind kunnen typen, je alles snel kunt intoetsen, efficiënt kunt werken, een goede lichaamshouding achter het bureau en zelfs klachten als RSI kunt voorkomen. Het scheelt simpelweg tijd wanneer je niet iedere keer op het toetsenbord hoeft te kijken. Dit is handig voor nu tijdens hun schoolperiode (denk aan werkstukken en verslagen maken etc) en helemaal voor later in hun toekomstige baan.

Spelenderwijs leren blind typen

Onze kinderen zijn grote fan van het weekblad Donald Duck en het is dan een feest van herkenning wie ze voorbij zien komen op het beeldscherm tijdens de online typecursus DuckTypen. Van Donald Duck, de neefjes, Katrien, Oom Dagobert en vele anderen. De kinderen zien deze cursus niet als een typecursus, maar als een computerspel en spelletjes doen ze graag op de computer.

ducktypen, online typecursus voor kinderen, DUCKTYPEN
Je kind mag aan de slag als verslaggever van de Duckstad-krant en moet in totaal zes kranten maken. Iedere krant bestaat uit meerdere artikelen die samengesteld worden uit een aantal oefeningen en games. Hierdoor leert hij losse toetsen blind te vinden, gevolgd door opdrachten waarbij meerdere rijen en uiteindelijk het hele toetsenbord wordt gebruikt.

Tijdens de cursus wordt je kind begeleid door een persoonlijke mentor: meester Warbol. Hij geeft uitleg aan het begin van elk level en moedigt aan met positief en stimulerend commentaar. Tijdens iedere opdracht kunnen er scores behaald worden en wanneer er minder dan de maximale score behaald is, wordt je kind ook uitgedaagd om het nog een keer te proberen. Na het behalen van ieder level verdienen ze Duckse Duiten. Met deze Duckse Duiten kunnen ze leuke accessoires en kleding kopen voor hun avatar of leuke items voor hun eigen huis in Duckstad.

DuckTypen bestaat uit ongeveer 30 lesuren, verdeeld over zes kranten. Per krant schrijft je kind weer vijf artikelen, waaronder weer verschillende oefeningen vallen. Deze oefeningen zijn gecombineerd met games, waardoor de typecursus tot het einde boeiend blijft. De kinderen zien de krant door hun inzet vorm krijgen en wanneer de eerste krant klaar is kan deze ook echt uitgeprint worden. Trots zijn ze wanneer ze deze kunnen laten zien aan opa en oma.

DuckTypen is geschikt voor kinderen vanaf 7-8 jaar. Je kunt zelf het niveau instellen en het is ook geschikt voor kinderen met geschikt  dyslexie. Bij een gemiddeld niveau zal het ongeveer 12 weken duren tot de typecursus is afgerond en waarbij ze een online diploma ontvangen ondertekend door Meester Warbol en Donald Duck! Daarbij wordt wel aangeraden dat je kind ongeveer vijf keer een half uur per week typt, maar wil je dit minder vaak doen dan is ook dat mogelijk maar duurt de cursus langer. In totaal kun je een jaar gebruik maken van alle faciliteiten.

Gratis proefcursus DuckTypen

Onze kinderen en wij zijn super enthousiast. Geen saaie typecursus maar gewoon iedere dag een paar leuke games spelen. Zonder dat ze het doorhebben leren de kinderen typen waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben. Wedden dat jouw kind ook graag ieder dag achter de computer gaat zitten om spelenderwijs zijn krant af te maken! Je kunt je heel eenvoudig aanmelden voor een gratis proefcursus om te kijken of deze online typecursus ook iets is voor jouw zoon of dochter. Via ducktypen.nl kun je je ook aanmelden voor de cursus. Heb je meer dan één kind die de cursus wil volgen, dan krijg je korting via het DuckTypen Family -pakket.

Klik hier voor meer informatie over DuckTypen >>>

 DuckTypen, online typecursus, typecursus voor kinderen, boyslabel

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑