De mooiste horloges voor vrouwen

16 december 2022

Als moeder werk je natuurlijk al hard genoeg. Daarom mag je jezelf best eens een keertje verwennen. Doe jezelf een prachtig accessoire cadeau zoals een luxe dameshorloge. Met een horloge zie je er stijlvol uit en weet je altijd hoe laat het is. Daarnaast hebben sommige horloges een ingebouwde stopwatch (ook wel chronograaf genoemd). Hiermee kun je voor scheidsrechter spelen of bijvoorbeeld de kooktijd nauwkeurig in de gaten houden. Kies een van de hoogwaardige horlogemerken uit dit artikel en verwen jezelf met een prachtig cadeau waar je nog lang plezier van zult hebben.

Tissot

Tissot is een merk dat in de middenklasse qua horlogemerken valt. Dit Zwitserse merk maakt hoogwaardige horloges, waar je geen vermogen voor uit hoeft te geven. Zo zijn er al Tissot horloges verkrijgbaar vanaf 100 euro. De prijs van een horloge is vooral gebaseerd op het materiaal waarvan de onderdelen gemaakt zijn. Een horloge van 18 karaats goud dat ingelegd is met diamantjes is natuurlijk veel duurder dan een simpel roestvrijstalen variant. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt.

Wil je niet al te veel uitgeven aan je nieuwe horloge? Kies er dan voor om een tweedehands horloge aan te schaffen. Deze zijn vaak nog in goede staat en wanneer je ze aanschaft op een gespecialiseerde website, krijg je vaak fabrieksgarantie die je van een particulier niet kunt verwachten. Vind Tissot horloges hier. Enkele populaire uitvoeringen voor dames van het merk Tissot zijn als volgt.

 • Tissot Seastar 1000
 • Tissot T-classic
 • Tissot Le Locle
 • Tissot PR 100
Bron: foto van Pixabay.com door fintuq https://pixabay.com/photos/clock-wrist-watch-tissot-2752610/ 15-09-2017

Seiko

Ook de horloges van het met Seiko vallen in de middenmoot en zijn daardoor een prima cadeau voor jezelf. Seiko horloges zijn beschikbaar vanaf 100 euro en de prijs loopt op tot ongeveer 1000 euro voor een luxe uitvoering. Seiko is een Japans merk en staat bekend om zijn kwaliteit. Het merk maakt als meer dan 130 jaar horloges en is een van de enige merken dat horloges in zijn eigen faciliteit produceert. De meeste merken laten dit namelijk uitbesteden.

Seiko horloges zijn een goede toevoeging aan je outfit, want er bestaan vele varianten in vele kleuren. Wist je dat je een horloge ook kunt laten graveren? Wanneer je dit horloge cadeau doet aan bijvoorbeeld je beste vriendin of moeder kun je er iets liefs in laten zetten bij je lokale juwelier. Een aantal bekende Seiko horloges voor dames zijn:

 • Seiko King
 • Seiko Spirit
 • Seiko Presage
 • Seiko Arctura

Cartier

Het merk Cartier is bekend vanwege hun luxe sieraden, maar maakt ook zeker prachtige horloges. De horloges van Cartier zijn vaak wat kleiner en passen daardoor goed op de vrouwelijke pols. De kleine horloges zijn elegant en stijlvol, en hebben vaak een rechthoekige vorm. De lijn rechthoekige horloges staat ook bekend als Cartier Tank en is weer onderverdeeld in verschillende modellen. Naast de populaire rechthoekige horloges, produceert Cartier ook de klassieke ronde horlogekasten.

Omdat Cartier expert is in juwelen, zijn veel van hun horloges rijkelijk belegd met diamanten of gemaakt van 18 karaats goud. Een horloge van Cartier valt dus zeker in het luxe segment. De prijzen beginnen ongeveer bij 2000 euro en lopen op tot enkele tienduizenden euro’s. Daarmee is de aanschaf van een Cartier horloge zeker een investering. Gelukkig is het kopen van een Cartier horloge een zeer solide investering, want wanneer het horloge goed bewaard en verzorgd wordt, zal het nauwelijks zijn waarde verliezen. Enkele bekende Cartier dameshorloges zijn als volgt.

 • Cartier Tank Française
 • Cartier Tank Américaine
 • Cartier Tank Solo
 • Cartier Pasha
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

horloge, dames horloge, mamamusthaves, sieraden

Vijf redenen waarom iedere vrouw een horloge nodig heeft

In dit digitale tijdperk zou je haast denken dat een horloge onnodig is. Je hebt je telefoon altijd bij je...
horloges voor dames

Trendy én op tijd

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Dat geldt ook voor horloges, het welbekende klokje om de pols. Dat een...