Het Coronavirus is vastgesteld… wat nu?

28 februari 2020

Toen bekend werd dat het Coronavirus zeer dichtbij huis was vastgesteld zie je om ons heen de paniek uitbreken. Het virus was uitgebroken net over de grens in Duitsland. Maar deze meneer was wel in Limburg carnaval komen vieren.

Lees haar nieuwste blog: Angst door het Coronavirus >>

Coronavirus ofwel COVID-19

Mensen rennen de drogisterijen plat voor de desinfecterende handzeep. Die overigens overal uitverkocht is hier in het Zuiden. En ik merk bij mijn familie leden verschillende reacties. De een maakt zich totaal niet druk om het Coronavirus, terwijl de ander toch wel wat angst heeft.

Angt of valt het wel mee …

In ons gezin heerst geen angst. Nathan (9) zegt heel stoer, och mam er overlijden meer mensen aan de gewone griep. En hij volgt trouw het jeugdjournaal. Yenthe (6) heeft het er eigenlijk helemaal niet over. Het gaat allemaal een beetje langs haar heen. Dit is eigenlijk een beetje standaard voor haar hoor. Ze is nog zo lekker speels en zorgeloos.

Ik zelf merk dat ik een beetje moeten lachen om de paniek die per direct uitbreekt. Mensen die massaal handzeep en desinfectiemiddelen gaan inslaan met als gevolg dat het in de winkels uitverkocht is (online is het nog wel verkrijgbaar). Vraag me dan werkelijk af of die mensen voorheen nooit hun handen hebben gewassen? Of mensen die nu in de winkel paniekerig reageren als iemand begint te kuchen.

We vallen onder de Corona risico gemeentes

Maar omdat het Coronavirus opeens zo dichtbij komt vraag ik me wel af hoe het straks zal gaan. Aangezien ze vlak over de grens de scholen al gesloten hebben. Wij hebben hier nog vakantie, maar gaan hier de scholen straks gewoon open zolang er nog geen daadwerkelijk ‘gevaar’ dreigt. Evenementen die veel publiek trekken worden hier in het zuiden wel afgelast lees ik overal. Omdat we vallen onder de risico gemeentes (langs de Duitse grens). Maar we laten ons hier niet lijden door angst en gaan gewoon door met ons dagelijkse leven. Dat betekend school, werk en hobby’s.

Wij hebben nog geen extra maatregelen genomen

Hier thuis gaan we gewoon verder zoals we altijd gedaan hebben. Geen strengere voorschriften qua hygiëne. Yenthe is altijd al vatbaarder geweest voor luchtweginfecties e.d.. Haar pufje staat altijd klaar. En papieren zakdoeken zijn standaard in huis. Gelukkig vandaag nog een handzeep kunnen scoren (omdat we gisterenavond tot de ontdekking kwamen dat die van ons toch echt op was), geen desinfecterende dat dan weer niet. Maar ach dan maar een hygiënische, vast en zeker ook goed genoeg ;)…

 

Hoe denk jij erover? Heb jij angst en of al voorzorgsmaatregelen getroffen? Of misschien nog handige tips voor andere ouders? Fijn als je deze wilt delen met ons in een reactie onderaan dit bericht!

Voor vragen kun je ook terecht op de site van het RIVM.

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...