Bereid samen een heerlijke gezinsmaaltijd

30 oktober 2022

Zijn jullie als ouders in de week vaak druk bezig met werken? En lukt het daarom niet altijd om samen te eten als gezin? Dan maak je dat toch gewoon goed tijdens het weekend! Want dat is hét uitgelezen moment om gezellig samen aan tafel te schuiven. Verras je gezin met de heerlijkste maaltijd en tover instant blije gezichten aan tafel!

gezinsetentje

Als team aan de slag

Eten jullie doordeweeks vaak makkelijke en snelle maaltijden zoals macaroni, spaghetti, pizza of fricadon? Dan mag het in het weekend best wat uitgebreider zijn. Trek je schort aan en bereid samen met je partner en je kinderen een heerlijke gezinsmaaltijd. Ga als team aan de slag en laat je kinderen helpen bij het maken van de hapjes of laat hen de groenten wassen en eventueel snijden. Ook bij het toetje kunnen ze je ongetwijfeld helpen. Maak van de voorbereiding al een feest door hapjes en kleine snacks te voorzien. En een aperitiefje en Kidibul voor de kids!

Wild van wild

Het najaar is dé ideale periode om wild te eten. Everzwijn, ree of hinde: heerlijk! Vergezel dit lekkers met gratin, knolselderpuree en iets zoets zoals veenbessen of appeltjes. Bij een goed stukje wild hoort natuurlijk ook een lekkere rode wijn. Want wijn bij wild is een heerlijke combinatie. Ga je wijn kopen? Let er dan op dat je rekening houdt met de wildsoort die je gaat bereiden. Zo heeft elke wildsoort een andere smaak. Tegenover een stukje hertenvlees mag er bijvoorbeeld een stevige rode wijn staan. Bij het stevige vlees van wild zwijn past dan weer beter een kruidige wijn.

Inspiratie nodig? Denk aan een wildstoofpotje met pasta, gehaktbrood van wild met gegrilde groenten zoals pastinaak en wortel, gebraden fazant met witloof, hert met paddenstoelen- en truffelsaus, eendenborstfilet met spruitjes en champignons, hertenbiefstuk met peer en roquefort … Loopt het water je al in de mond? Start dan snel met het plannen van jullie gezinsetentje!

Maak er een feestje van

Eten jullie meestal in de keuken? Maak het dan wat feestelijker door te eten in de leefruimte. Dek de tafel met een mooi tafelkleed, feestelijke servetten en je mooiste servies. Voorzie ook wat tafeldecoratie zoals kaarsen en bloemen. Laat je kinderen zeker hierbij helpen. Ze zullen blij zijn met deze verantwoordelijkheid. En ook muziek mag niet ontbreken. Zo maken jullie de avond helemaal af!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-5

Breda verkennen met kinderen: topattracties en bezienswaardigheden voor gezinsvakanties

Breda, een levendige stad in het zuiden van Nederland, is rijk aan geschiedenis, cultuur en avontuur. Het is een ideale...
kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...
zandsculpturen zandsculpturenfestijn

Beleef de winter bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn!

Ben je op zoek naar een verrassend winters uitje? Dan ben je bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen aan het...