Dierendag – Ons hondje hoort er echt bij!

4 oktober 2022

Je huisdier is toch echt onderdeel van het gezin. Er is altijd leven in huis en altijd een maatje rondom je heen. Dat is voor ons ook de reden dat we een hondje hadden gekocht. De tijd voordat we een kindje hadden waren mijn man en ik vaak op andere dagen thuis en dat was toch behoorlijk stil. Een hondje zou voor ons een aanwinst zijn maar ook een verantwoordelijkheid. Heerlijk zo’n lekker knuffeldier om je heen de hele dag. Een beestje wat je voor de voeten loopt tijdens het eten koken, begint te blaffen zodra je met de stofzuiger ook maar enigszins in de buurt komt maar ook heerlijk tegen je aan komt liggen zodra je relax op de bank plaats neemt.

Lees ook; Een extra dikke knuffel voor je paard

Dierendag

Voordat onze dochter er was kreeg hij vaak een extra botje, toch even extra in het zonnetje. Dat Benji – maltezer chichu – vooral geniet van de rust en niet te veel drukte wisten we al vanaf het begin. Een makkelijker beestje ga je bijna niet krijgen. Hij kan goed alleen thuis blijven, bij bezoek gaat hij ergens liggen en hoor je hem eigenlijk niet. Naast dat krijgt hij voldoende aandacht en die zoekt hij tegenwoordig vooral ’s avonds.  Zodra de kleine op bed ligt krult hij zich in het kuiltje van onze benen en daar snurkt hij heel de avond.

Lees ook; Een vriendinnetje voor het leven

Hoe zou ons hondje het doen met de komst van onze kleine meid?

Vanaf het begin waren we al benieuwd hoe hij het zou doen met de komst van de kleine meid want hij heeft niks tegen maar ook niet perse iets met kleine kinderen. Hij vind de onvoorspelbaarheid maar niks. Ondanks dat gaat het eigenlijk goed tussen die twee en laat hij duidelijk merken als hij het ergens niet mee eens is. Hij wordt overladen met knuffels en kusjes of hij nou wil of niet. Vaak loopt hij hier voor weg maar desalniettemin is ze erg lief voor Benji en geeft ze hem het liefste de hele dag koekjes of z’n brokjes aan.

Echte maatjes

Zelf snapt onze dochter nog niks van dierendag maar naast het hondje thuis staan waarschijnlijk haar pinguïns aan haar tutjes op een gedeelde eerste plek. Die gaan overal mee naar toe net zoals ze Benji graag overal mee naar toe neemt want ook Benji is echt haar maatje. Benji mag ‘s morgens zelfs met haar tutjes knuffelen en ze vind het vooral heel grappig om haar pinguïn op zijn hoofd te leggen. Benji geeft daar werkelijk niks om en laat haar lekker heen doen met dat soort dingen.

Dit jaar gaan we samen met haar een botje halen zodat we toch op 4 oktober even een extra knuffel en wat lekkers kunnen geven.

Leandra

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp zonder titel

Huisdieren – Afscheid nemen van ons hondje

We hebben altijd al veel huisdieren gehad en dus zijn onze kindjes ook opgeroeid met ze! We betrekken ze altijd...
wel-of-geen-huisdier

Mama ik wil een puppy! Nemen we wel of geen huisdier?

Willen je kinderen niets liever dan een hond, kat, konijn of goudvis, en lopen ze er steeds maar over te...
gezondheid van je kat, kat, zieke kat, kat heeft wormen.png

Nuttige weetjes over de gezondheid van je kat

Een kat is een ontzettend leuk huisdier. Het is echter best lastig om nou precies te zien hoe het met...