Gekke stemmetjes

18 februari 2013

Altijd al gek op gekke stemmetjes nadoen en lijkt het je leuk om een film in te spreken? Kom in de voorjaarsvakantie naar Beeld en Geluid en ontdek hier of jij het in je hebt om stemacteur te worden. Een stemacteur spreekt bijvoorbeeld de stemmetjes in van tekenfilms, cartoons en reclames. Dat heet dubbing, het Engelse woord voor nasynchroniseren.

Dubbing is een vak, dat veelal wordt uitgevoerd door soms bekende acteurs,zangers en presentatoren. Ook André van Duin maakt de grappige dierenfilmpjes van Animal Crackers met deze techniek. Maar eigenlijk kan iedereen met talent en natuurlijk een beetje lef stemacteur worden. Hoe word je nou een stemacteur of stemartiest en wat zijn de eisen waar je aan moet voldoen als je een stem wilt inspreken? Waar moet je rekening mee houden en wat kun je verwachten? Tijdens de workshop en presentaties legt een professionele stemacteur uit wat er allemaal bij komt kijken. Kijk hier voor het volledige programma >>>>

Mandy Huydts_0

De workshopbegeleiders zijn Laura Vlasblom en Mandy Huydts.

Laura is bekend van o.a. Kinderen voor Kinderen, Frizzle Sizzle en diverse theaterproducties. Haar goede stemtechniek,haar gevoel voor acteren en timing zouden haar doen uitgroeien tot één van meest gevraagde stemacteurs van Nederland. Zo was Laura o.a. de stem van: Pippi Langkous in De nieuwe avonturen van Pippi Langkous, Katrien Duck in o.a. Ducktales, Ariel in de Kleine Zeemeermin, Yasmine in Alladin, Duimelijntje in de gelijknamige film, Barbie in alle Barbiefilms, Gloria in Madagascar 1,2,3 en Norma Jean in Happy Feet en nog veel meer.

Mandy begon op haar 9e bij Vara’s Kinderen voor Kinderen, zat 5 jaar in de jaren ’80 meidengroep Frizzle Sizzle en werkt al jaren als koorzangeres en vocal coach bij Rene Froger en de Toppers. Daarnaast zingt zij de backing vocals op cd’s van diverse artiesten als Jeroen v.d. Boom, Gerard Joling en Frans Bauer. Ook is zij al jaren werkzaam als regisseuse en stemactrice van series als Pokemon, Totally Spies en Wonderteam en de Zwanenprinses. Haar bijzondere stemgeluid en vocale kwaliteiten geven haar de mogelijkheid veel rollen te acteren.Zij is al jaren werkzaam als zangeres en vocalcoach.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kidsstock festival

Kidsstock, een echt festival voor de kids!

11 juni de tweede editie van Kidsstock plaatsvindt, hét kinder festival van Nederland. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor...
uitjes met kinderen

Leuke uitjes met kinderen in Brabant:

Wij gaan graag met de kindjes op pad en bezoeken vaak nieuwe plaatsen! Als de kindjes het naar hun zin...
MindMystery, dagje uit met kids, huis op de kop, kids uittip

Kids er op uit!: MindMystery

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...