Het liefst sluit ik ons gezin nu wekenlang op in huis!

17 maart 2020

Schreef ik laatst nog een blog over dat ik me totaal niet druk maakte over het Coronavirus. Is dat beeld nu totaal veranderd. Europa veranderd in een war-zone. En ook Nederland lijkt steeds meer en meer te veranderen. Al ben ik nu van mening dat ze in Nederland te langzaam zijn met de lock down. Scholen en horeca zijn nu dicht, maar mensen gaan alsnog massaal de straat op. De speeltuin in, naar de woonboulevard, noem maar op. Ik vraag me af of die mensen de ernst nog altijd niet inzien nu?

Zieke kindjes door het Coronavirus of niet?

Ik heb het afgelopen weekend met 2 zieke kindjes gezeten en ik kan je vertellen, dit voelt zo ontzettend naar in deze vreemde wereld waarin we nu leven. Ze hadden namelijk beiden klachten die horen tot het Corona virus. Vooral Yenthe. Koorts, braken, hoesten, snotteren. En ook al staat braken er niet bij, toch ligt er een 16 jarige jongen op de ic met Corona, waarbij ook eerst werd gedacht aan buikgriep. 

Advies huisarts

Alle berichten in de media maken me ontzettend onrustig. Dus we besloten advies in te winnen bij de huisartsenpost. Er zijn momenteel 45 wachtende voor u. Dit is de wereld waarin we nu leven. Er worden steeds meer mensen ziek, maar ook steeds meer mensen worden bang. 

Yenthe vraagt nu ook meer over het Corona virus. We hebben uitgelegd dat iedereen soldaatjes in zijn/haar lichaam heeft die moeten vechten. En dat bij hele zieke mensen die soldaatjes, dus heel hard moet vechten. 

We kijken iedere avond het jeugdjournaal waarin ze alles goed en in duidelijke taal uitleggen wat alles omtrent het Coronavirus brengt.

Scholen dicht – kinderen thuis

Wij waren blij toen het kabinet eindelijk doorslag gaf de scholen dicht te gooien (al hadden wij zelf al besloten onze kinderen thuis te gaan houden). En wat houdt het in. De kinderen 3 weken verplicht thuis? Wij hebben beiden een vitaal beroep, dus moeten beide gewoon naar het werk toe. En ik geef toe, ook dat vind ik ontzettend spannend. Want de kans op besmetting blijft daardoor enorm groot. Het liefst sluit ik ons gezin wekenlang op in huis. 

Angst door het Coronavirus

Maar goed dat gaat dus niet. En daarnaast wil ik er ook gewoon zijn voor de cliënten op mijn werk. Maar ik wil dus niet dat mijn kinderen worden opgevangen op school. En proberen we het zo goed als dat het gaat het zelf op te vangen en elkaar af te wisselen met onze diensten. 

Vanaf morgen gaan de kinderen thuisonderwijs van ons krijgen. School heeft pakketten samengesteld die we morgenvroeg kunnen gaan ophalen. 

En verder proberen we er het beste van te maken en hopen we dat iedereen zo gezond mogelijk blijft. 

Het zijn spannende tijden voor iedereen. 

XX

Voor vragen en antwoorden omtrent het Coronavirus kun je ook terecht op de site van het RIVM.

Hoe denk jij erover? Heb jij angst en of al voorzorgsmaatregelen getroffen? Of misschien nog handige tips voor andere ouders? Fijn als je deze wilt delen met ons in een reactie onderaan dit bericht!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

gezinsetentje

Bereid samen een heerlijke gezinsmaaltijd

Zijn jullie als ouders in de week vaak druk bezig met werken? En lukt het daarom niet altijd om samen...
Dierendag

Dierendag – Ons hondje hoort er echt bij!

Je huisdier is toch echt onderdeel van het gezin. Er is altijd leven in huis en altijd een maatje rondom...
bedankt juf, juffenbedankje, juffencadeau,

Bedankt juf voor het fijne schooljaar! Maar wat is een leuk cadeau voor de juf?

Over een aantal weken is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En bij het einde van het...