10x favoriet zomerspeelgoed voor jouw kleintje

3 juni 2021

Het is bijna zomer en de kids zijn niet binnen te houden. Die willen het liefst de hele dag buitenspelen en geef ze eens ongelijk… Met dit zomerspeelgoed spelen onze kids het liefst! 

Nog meer leuk buitenspeelgoed >>

Favoriet zomerspeelgoed

Niets lekkerder dan dat de kids lekker aan het spelen zijn in de tuin en jij op je ligbedje er naast kunt liggen met je boekje. Tijd voor ontspanning… maar dan moeten de kids wel wat te doen hebben is onze ervaringen, want voor je het weet staan ze naast je ligbed te zeuren dat ze zich vervelen en of jij met ze wilt spelen.

Dus ik zorg dat ik goed voorbereid ben wanneer het mooi weer gaat worden! Ik weet precies waar mijn kinderen zich het liefst mee vermaken wanneer het zonnetje doorkomt en heb dan ook alvast wat  leuk zomerspeelgoed gevonden. Zo wordt het een hele leuke zomer!

zwembad lidwood, hip zwembadje, roze zwembad, peuterzwembad, lidwood, zomerspeelgoed

Opblaasbaar zwembad van Liewood

1. Opblaasbaar zwembad

Al een paar jaar heb ik het grootste gedeelte van mijn tuin opgeofferd aan een zwembad. Vooral bij dit soort temperaturen is er niks zo lekker als verkoeling zoeken in het koele water. Voor jong én oud, want ook jij gaat dit erg lekker vinden!

Zwembaden zijn er in diverse afmetingen en vormen, zodat er altijd eentje is te vinden die perfect past in jullie tuin. Vergeet ook geen reinigingsset te kopen, want om de kwaliteit van het water goed te houden is een goede hygiëne belangrijk. Verdiep je daar even in, want 4000 liter laat je niet zomaar weer weglopen. Dat is echt zonde. Vooral in periode van droogte.

quut, strandspeelgoed, emmer en schepjes, zomer speelgoed

2. Strand en zandspeelgoed

In de vakantie ga je ongetwijfeld een dagje naar het strand. Aan de zee of aan die gezellige binnenplas (natuurlijk wel op 1,5 meter afstand!). Hierbij mag een leuk strandsetje mag natuurlijk niet ontbreken. Ieder kind hoort er gewoon standaard eentje te hebben. Zo’n setje met een schepje, emmertje, zeefje, harkje en gieter. Quut heeft met stip het leukste strandspeelgoed al je het aan ons vraagt. Dit speelgoed blijft gewoon hartstikke leuk, ook in je eigen zandbak natuurlijk!

3. Stoepkrijt

Stoepkrijt is een echte must in de zomer. Mijn kids zijn graag creatief bezig, want tekenen vinden ze ook leuk. Maar stoepkrijten is helemaal een feestje voor ze (zorg wel dat ze oude kleertjes aan hebben, want vies worden ze hier zeker van!). Hele kunstwerken worden er op de stoep (en bij de buren op de stoep 😉 ) getekend. Tot de regen de stoep weer schoon spoelt. 

4. Springtouw

Leuke herinneringen heb ik aan een springtouw. Uren kon ik er druk mee zijn samen met mijn vriendinnetjes. In spin de bocht gaat in… Een  vrolijk gekleurd springtouw mag niet ontbreken als zomerspeelgoed.

Dit is meteen een goede beweging voor de kids en jezelf. Touwtje springen is een echte workout en ik heb er meteen ook een voor mezelf besteld. 

scoot and ride, kinderstep, step voor kleine kinderen, zomerspeelgoed

5. Steppen 

Voor de korte beentjes van ons kleintje is een step een uitkomst. Een step neem je snel even mee. Eerlijk gezegd niet perse zomerspeelgoed, want je kunt natuurlijk ieder seizoen wel steppen. Maar wel een favoriet buitenspeelgoed item!

6. Watergevechten

Of het watergevecht nou met waterpistolen wordt uitgevochten of met waterballonnen of met spuitflessen, watergevechten zijn altijd leuk. JE kunt hier met een paar flessen en veel water al een heleboel waterpret kunt hebben. Natuurlijk is er niets leuker dan papa en mama nat te spuiten 🙂 

trybike, trybike loopfiets, rode loopfiets, loopfiets mandje fietsmandje, zomerspeelgoed

7. Loopfiets

Bij al een beetje mooi weer gaan buiten een eindje wandelen. Maar mijn kleine meisje wil dan echt niet een heel eindje lopen. Dan nemen wij altijd de loopfiets mee. Ideaal, want hierop kan ze zich heel snel voortbewegen en kunnen wij in rap tempo meelopen. Dit kan ze wel meer dan een uur volhouden en hier is ze heel behendig mee. Een groot voordeel, want dan kan ze later ook goed fietsen omdat ze hier al goed haar balans op weet te houden. Een loopfiets is een musthave voor ieder kind.

8. Knikkeren

Heb jij je knikkerpot van vroeger nog? De mooiste knikkers heb ik bewaard en hier spelen mijn kinderen nog heel veel mee. Ook hoor ik van de oudste dat er weer veel geknikkerd word op school, hoe leuk! Dus haal jouw oude knikkers maar voor de dag en laat jouw kinderen hier uren mee spelen. Wie heeft de mooiste bonken? 

9. Schommelen

Heb je lekker de ruimte in de tuin of een mooie boom? Neem dan een schommel. Schommelen blijft voor kinderen leuk! Iedere keer maar weer, heen en weer. Schommelen is goed voor de motoriek en is rustgevend.Zomerspeelgoed

hanging cocoon, hangende speeltent

In deze speeltent of hanging cocoon kun je ook heerlijk schommelen (2in1)

10. Speeltent

En dan is er na al dat buitenspelen toch echt een moment gekomen dat mijn kleine meisje helemaal moe is. Een speeltent is dan de uitkomst, helemaal in de zomer. Heerlijk even tot rust komen. Dat kan door echt even een tukje te doen, maar ook door even lekker rustig met de poppen te spelen of een boekje te lezen. Een speeltent is zo fijn om je eventjes in terug te trekken, een momentje voor jezelf te hebben. En eerlijk gezegd, zie ik mezelf wel liggen in een van die leuke hangtentjes, heerlijk! 

Genoeg leuk zomerspeelgoed om de dagen mee door te komen, lijkt me. Waar speeltje jouw meisje graag mee in de zomer?

Regent het toch een dagje? Dan spelen ze het liefst met deze MEGA poppenhuizen >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

HOUTEN POPPENHUIZEN, POPPENHUIZEN, POPPENHUIS

De mooiste poppenhuizen en bijbehorend speelgoed

Mijn dochter beleeft iedere dag nieuwe avonturen met haar poppen in het grote poppenhuis. We wensen alle meisjes ook een prachtig huis...
20240118_165436

Review – VTech Kidilove Magisch Hart

Wow! Wij kregen weer zo iets geweldigs van VTech voor de meisjes. Het VTech Kidilove Magisch Hart. Een speelgoedje wat...
LEGO43086

Waarom de LEGO Titanic niet in je collectie mag ontbreken

LEGO heeft zich altijd onderscheiden als een tijdloos en universeel geliefd speelgoed. Met sets als de LEGO Titanic, spreekt het...