Zo stel je de perfecte kinderkamer samen!

9 november 2021

De kinderkamer is misschien wel dé ruimte in huis waar verreweg het meeste aandacht aan wordt geschonken. Al in de zwangerschap kon je hier uren over fantaseren en dagelijks aanpassingen maken om jouw kind de perfecte kamer te bieden. Ook nu je kind ouder wordt, is het natuurlijk belangrijk dat hij of zij over een heerlijk eigen plekje beschikt. Maar hoe stel je deze samen? We geven je enkele nuttige tips!

Brainstormen (met kind!)

Afhankelijk van de leeftijd van je kind is het heel leuk om samen te brainstormen. Pak een groot vel papier en enkele woontijdschriften en knip en plak de dingen uit die jullie mooi vinden. Je kunt natuurlijk ook nog altijd een digitale moodboard maken met behulp van apps als Pinterest. Wie weet is je kind hier zelfs al heel handig in.

Bespreek bij het maken van een moodboard welk soort verf van Wijzonol er nodig is, welke kleuren de hoofdrol zullen spelen, welke meubels er nog gekocht moeten worden en hoe deze eruit zullen zien. Bedenk bij het kiezen van de juiste verf wel altijd dat kwaliteit een grote rol speelt in de kinderkamer. Kies bij voorkeur voor A-merken die kras- en stootvast zijn. Zo bespaar je jezelf een hoop extra werk als ouder.

Door jouw kind medezeggenschap te geven, is het resultaat vrijwel altijd naar wens. Onthoud goed dat dit zijn of haar eigen plekje moet zijn. Weg van de rest van het gezin. Je kind moet zich hier prettig in voelen. Het gaat er dus vanaf een bepaalde leeftijd niet meer om wat jij mooi vindt, maar echt hoe jouw kind het vindt.

Pak zowel de binnen- als buitenkant aan

Het is heel verleidelijk om enkel de binnenkant van de kamer aan te pakken. Dit is immers hetgeen wat je ook daadwerkelijk ziet. Bedenk echter goed dat het leef comfort in de ruimte ook valt of staat met de kwaliteit van de buitenkant. Controleer daarom goed de ramen en laat waar nodig dubbel glas plaatsen. En gebruik Wijzonol hoogglanslak voor de kozijnen. Op die manier straalt de kamer van binnen én buiten liefde uit.

Denk ook aan de toekomst

Sommige ouders werken compleet volgens een thema wanneer ze de kinderkamer inrichten. Zo zijn er kamers met behang van Paw Patrol of Peppa Pig. Bedenk goed dat dergelijke fases meestal niet lang duren. De kans is groot dat je kind na enkele maanden tot een jaar al op deze serie is uitgekeken en de gehele kamer weer moet worden omgegooid. Zonde!

Daarom is het beter om een neutrale kamer te maken en deze op te leuken met accessoires (eventueel in thema). Zo blijft de basis hetzelfde en kun je af en toe veranderingen maken door nieuwe decoraties te kopen. Denk ook aan de verdere toekomst van je kind. Zo is een bureau altijd een goed idee. Zelfs als je kindje nu nog best klein is. In het begin kan deze worden gebruikt om op te spelen en later ook om werkjes voor school op te doen. Multifunctioneel dus en een goed idee om deze nu al aan te schaffen.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan...
kidsdecoshop, kinderkamer accessoires, kinderbehang

Kidsdecoshop : Themakamers en kinderkamer accessoires

Het mooiste kamertje in huis is natuurlijk de kinderkamer. Een leuk behangetje op de muren, een likje verf, mooie meubeltjes...
meisjes dekbedovertrek, meisjes beddengoed

Het leukste meisjes beddengoed

Kan jij je favoriete dekbed van vroeger nog herinneren? Ik wel, en mijn moeder heeft ze nog steeds in de...