5 Zelfgemaakte kerst kadootjes voor oma en oma

9 december 2020

De allerleukste kadootjes voor oma en opa zijn zelfgemaakt! Niks is leuker en origineler dan knutsels, baksels en maaksels door de kleinkinderen, natuurlijk met een beetje hulp van mama en/of papa. Hier vind je 5 zelfgemaakte kerst kadootjes voor grootouders! 

1. Een zelf gevulde adventskalender

Iedereen kent de adventskalender wel gevult met chocolaatjes. Je kunt ze kant en klaar kopen, en opkomend zijn luxere kalenders gevuld met beautyproducten, speciale thee, wijntjes, sokken en verzin het maar. Maar voor opa en oma maken wij er natuurlijk zelf een! Koop een kant en klare kalender met kleine doosjes en vul ze met van alles, wij deden er thee, bonbons, tekeningen, geurkaarsjes, een sneeuwbolletje, bruisballen voor in bad, sokken en een klein fopkadootje in. Maar er is veel meer mogelijk, denk aan geurolie, krasloten, huisluchtjes, klein parfummetje of proefmonsters met bv crème. Er is zoveel mogelijk, als het maar in het doosje past. Iedere opa en oma is hier blij mee, iedere dag in december is een verrassing.

zelfgemaakte kerstcadeautjes voor opa en oma, zelfgemaakte kerst kadootjes , zelfgemaakte kerst kadootjes voor opa en oma, cadeautjes voor opa en oma

2. Zelfgemaakt bonnenboekje

Heel leuk om te geven, een bonnenboekje voor opa en oma. In dat boekje staat bonnen die ze in kunnen leveren om leuke dingen te doen, maar ook om verwend te worden. Denk aan een dagje dierentuin, een bon om de auto te laten wassen door de kleinkinderen, maar ook de tuin die eens een beurt krijgt en een fles wijn! Laat de kinderen de bonnen schrijven en er tekeningen bij maken. Mooi inpakken en je hebt een origineel kado. Wat is er mooier dan quality time?!

3. Zelfgemaakte kerstkoekjes

Ga met de kinderen in de keuken lekkere zandkoekjes maken. Snij of druk er vormpjes uit zoals kerstbomen en kerstballen. Versier daarna de koekjes met rode en groene eetbare kleurenstift en verpak ze in een mooi doosje. Dat wordt smullen met kerst bij oma en opa. Extra leuk, maak er een gaatje in, rijg er een groen of rood lintje doorheen en hang ze bij oma en opa in de kerstboom! Wauw, zelfgemaakte eetbare kerstballen!

4. Beschilder een mok

Je kunt de kinderen een kerstmok voor oma en opa laten beschilderen. Maak er mooie kerstbomen op, en sneeuwpoppen. Kleine gouden sterretjes en een kerstengel. Daarna de oven in en klaar is je persoonlijke kerstkado. En om het af te maken kun je er met oase een heus kerststukje van maken, met takjes, een kaarsje en schattige kerstaccessoires. Blijer krijg je je opa en oma niet.

5. Zelf vetbollen maken

Zelf vetbollen maken is hartstikke makkelijk. Smelt een blok frituurvet in een pan. Wacht tot het warm is, maar niet te heet. Voeg daar al roerend een zadenmengsel aan toe. Laat dit een beetje afkoelen, Giet de warme brij in een vorm, bijvoorbeeld een blikje, melkkarton, silicone muffinvorm of halve kokosnoot. Leg daarin, voordat het mengsel stolt, een stevige katoenen draad die ruim uitsteekt. Zodra de massa hard is geworden, kunnen de bollen buiten aan de draad worden opgehangen. Ook kun je de bollen doorsnijden en in een vogelhuisje leggen. Nu kunnen opa en oma heerlijk vogeltjes kijken, de mooiste roodborstjes, koolmezen en puttertjes komen hier graag op af.

Heb jij nog een leuk idee voor een zelfgemaakt kado voor opa en oma, deel het met ons, we zijn reuzebenieuwd!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Miko Robot

Miko, mijn robotvriend

Een week geleden kwam er op Boyslabel een super toffe winactie online waarbij je een robot kunt winnen genaamd MIKO....
adventskalender diy, adventskalender, aftellen kerst, kerst aftellen, kerst knutselen

Adventskalender DIY – Aftellen tot kerst

Als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, de dagen kouder en donkerder worden, begint het bij mij te...
duurzame kerst cadeautjes

Tips voor duurzame kerstcadeautjes

De winkelstraten zijn alweer mooi versierd met lichtjes en kerstbomen. Alles wijst erop dat de feestdagen weer voor de deur staan en...