Middagje creatief met glitterkralen

4 februari 2019

De meeste mama’s en papa’s kennen het speelgoedmerk SES denk ik wel. SES is een kindermerk met heel veel leuk knutsel speelgoed; gipsgieten, schilderen, kleien, verven, funmais, knippen, er is echt heel veel mogelijk, zowel voor jongens als voor meisjes. Ze hebben bijvoorbeeld dinosaurus knutselspullen, maar er zijn ook leuke knutseldozen in een eenhoornthema. Noortje ontving de zeemeermin strijkkralen.

Nog meer SES knutselplezier >>

strijkkralen, strijkkralen zeemeermin, strijkkralen ses, ses knutselset, knutselset meisjes

Bekijk Noortjes video hier 

Zeemeermin strijkkralen set

Noortje heeft op een minder mooie zondag zin om de doos open te maken en dat vind ik prima. Ik kom  lekker bij haar zitten en we kijken samen wat er in de doos zit:

  • Legbord Zeemeermin (met handige streepjes zodat duidelijk is waar een arm begint of de bikini moet komen)
  • Strijkkralenmix
  • Strijkpapier

Noortje bekeek eerst de zeemeerminnen die op de doos stonden, maar gaf gelijk al aan dat ze andere kleuren wilde gebruiken. Ze legde de strijkkralen op de tafel en zag direct dat er groene glitterkralen tussen zaten! Ze werd hier helemaal blij van, glitter strijkkralen hadden wij namelijk nog niet in huis!

strijkkralen, strijkkralen zeemeermin, strijkkralen ses, ses knutselset, knutselset meisjesGlitterkralen zijn favoriet

Het viel mij op dat Noortje eerst de lijnen neerlegde. Daarna ging ze alles invullen. Ook haalde ze de goede kleur strijkkralen eruit en legde deze in haar hand, daarvandaan ging ze verder. Toen ze klaar was namen we het volle legbord mee naar zolder en gingen we strijken. Op de verpakking staat dat de strijkkralen 2 minuten onder de strijkbout moeten, die op de hoogste stand aan moet staan. Dit deden wij en de kralen smolten inderdaad mooi in elkaar! De zeemeermin strijkkralen zijn een groot succes.

Wil je het ook proberen? De SES sets zijn gelukkig goed betaalbaar.

Stimuleert de motoriek en creativiteit

SES geeft mij als mama altijd het gevoel dat het ergens goed voor is. Dat het bijdraagt in de ontwikkeling van een kind. Als ik naar deze set kijk, durf ik met zekerheid te zeggen dat de fijne motoriek gestimuleerd wordt (de kleine kraaltjes oppakken en op de goede plek neerleggen) en het stimuleert de creativiteit van het kind (welke kleuren zijn mooi voor de zeemeermin?) Daarnaast zijn de strijkkralen PVC- vrij, dus ook veilig in gebruik!

Lekker knutselen met SES

Alle knutseldozen van SES zijn altijd heel compleet, zodat je met 1 doos iets heel leuks kunt maken. Je bent direct voorzien van alles wat je nodig hebt en dat vind ik ook een groot pluspunt! Noortje en ik zijn enthousiast! Inmiddels zijn er al meerdere zeemeerminnen gemaakt en als de strijkkralen op zijn, kunnen we gelukkig nog nieuwe bijkopen.

zeemeermin strijkkralen, strijkkralen, strijkkralen zeemeermin, strijkkralen ses, ses knutselset, knutselset meisjes

strijkkralen, strijkkralen zeemeermin, strijkkralen ses, ses knutselset, knutselset meisjes

Lees hier onze knutselblogs >>

 

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
buitenspelen tips buitenspeelgoed speelgoed spelen

Leuk klein buitenspeelgoed voor de zomer.

April doet wat hij wil en nadat we al een heerlijke tijd aan het einde van Maart van mooi weer...