Wintercollectie kopen: nu al?? Dat doe je toch niet!

12 september 2017

Al voor de zomervakantie goed en wel begon, hingen de eerste plukjes meisjeskleding uit de nieuwe wintercollectie van verschillende merken al in de winkels. Ik verbaas me daar iedere keer weer opnieuw over. En vraag me dan ook werkelijk af of er echt mensen zijn die eind juni al hun hoofd hebben staan naar warme breisels en lange broeken.

Toen een tijdje geleden de zomervakantie nog voor de deur stond, speurde ik het web en de winkels af voor de laatste zomerjurkjes om de garderobe compleet te maken. De sale was net begonnen en er hing nog genoeg leuks! Ik keek met een schuin oog naar de nieuwe collectie om alvast inspiratie op te doen voor winter maar liep toch vrij snel weer door. Het zweet brak me uit als ik alleen al de meisjes winterjassen zie hangen. Het was buiten zo’n 30 graden! Daarbij vraag ik me af hoe moeders in juni al weten welke maat hun kind heeft in november.

Eén keer ben in de verleiding gekomen om een zomerjurkje in februari te kopen. Ik werd meteen afgestraft. Want toen de zomer eindelijk aanbrak, was het jurkje zo kort dat ik het heb vermaakt naar een tanktop.

Inmiddels is het begin september en hangen de winkels vol met de najaarscollectie. De meeste merken hebben hun nieuwe collectie groots gelanceerd op hun sites en social media. Je moet wel onder een steen liggen om dit kunnen missen. En ook ik ga mee in die ‘gekte’ want klokslag 09.00 uur zat ik achter mijn laptop nieuwsgierig te wezen naar de nieuwe jurkjes van Br@nd for girls.

Uitverkocht

Om me heen hoor ik moeders tegen elkaar zeggen dat ze inmiddels de gehele wintergarderobe in huis hebben. Inclusief jassen, schoenen, sjaals en wanten. Sommige kijken verbaasd op als ik zeg dat ik, op een enkel item na, nog niets in huis heb. Ik krijg de tip om echt op te schieten met het aanschaffen van het één en ander want anders is al het leuke al uitverkocht. En eerlijk is eerlijk ook ik word hebberig van al die leuke kleding en schoenen!

Tot dit weekend heb ik me kunnen ‘inhouden’ maar ben nu dan toch echt overstag gegaan om vast het een en ander aan te schaffen. En ik had mazzel, want tussen de nieuwste collectie hingen er nog een paar items van vorig jaar in de sale, die zeker nog een tijd door te dragen zijn! De komende weken ga ik maar eens op jacht naar de huidige collectie.

Jurkje en lang vest zijn van Moscow.  Legging (voorkant leerlook) is van Ter Stal.
Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Tom-Du wintercollectie, Tom-du kleding

Kledingparty of online shoppen? Het kan allemaal bij Tom-Du

Tom-Du is een vrolijk, speels en uniek kledingmerk dat zowel jongens- als meisjeskleding verkoopt. Wat dit merk uniek maakt is...
Indian Blue Jeans, Indian Blue Jeans 2018-2019, kindermode winter 2018-2019, girlslabel, stoere kinderkleding

Indian Blue Jeans winter; Ready to Rock!

Den nieuwe Indian Blue Jeans winter collectie springt weer in het oog, dat moge duidelijk zijn. Zoals je gewend bent...
levv, levv girls, meisjeskleding

LEVV Girls – nieuw meisjeskleding merk

Style Labels lanceert vanaf het nieuwe seizoen herfst winter 2018 het nieuwe meisjeskledingmerk Levv Girls voor meiden met lef. Levv...