Wintercollectie kopen: nu al?? Dat doe je toch niet!

12 september 2017

Al voor de zomervakantie goed en wel begon, hingen de eerste plukjes meisjeskleding uit de nieuwe wintercollectie van verschillende merken al in de winkels. Ik verbaas me daar iedere keer weer opnieuw over. En vraag me dan ook werkelijk af of er echt mensen zijn die eind juni al hun hoofd hebben staan naar warme breisels en lange broeken.

Toen een tijdje geleden de zomervakantie nog voor de deur stond, speurde ik het web en de winkels af voor de laatste zomerjurkjes om de garderobe compleet te maken. De sale was net begonnen en er hing nog genoeg leuks! Ik keek met een schuin oog naar de nieuwe collectie om alvast inspiratie op te doen voor winter maar liep toch vrij snel weer door. Het zweet brak me uit als ik alleen al de meisjes winterjassen zie hangen. Het was buiten zo’n 30 graden! Daarbij vraag ik me af hoe moeders in juni al weten welke maat hun kind heeft in november.

Eén keer ben in de verleiding gekomen om een zomerjurkje in februari te kopen. Ik werd meteen afgestraft. Want toen de zomer eindelijk aanbrak, was het jurkje zo kort dat ik het heb vermaakt naar een tanktop.

Inmiddels is het begin september en hangen de winkels vol met de najaarscollectie. De meeste merken hebben hun nieuwe collectie groots gelanceerd op hun sites en social media. Je moet wel onder een steen liggen om dit kunnen missen. En ook ik ga mee in die ‘gekte’ want klokslag 09.00 uur zat ik achter mijn laptop nieuwsgierig te wezen naar de nieuwe jurkjes van Br@nd for girls.

Uitverkocht

Om me heen hoor ik moeders tegen elkaar zeggen dat ze inmiddels de gehele wintergarderobe in huis hebben. Inclusief jassen, schoenen, sjaals en wanten. Sommige kijken verbaasd op als ik zeg dat ik, op een enkel item na, nog niets in huis heb. Ik krijg de tip om echt op te schieten met het aanschaffen van het één en ander want anders is al het leuke al uitverkocht. En eerlijk is eerlijk ook ik word hebberig van al die leuke kleding en schoenen!

Tot dit weekend heb ik me kunnen ‘inhouden’ maar ben nu dan toch echt overstag gegaan om vast het een en ander aan te schaffen. En ik had mazzel, want tussen de nieuwste collectie hingen er nog een paar items van vorig jaar in de sale, die zeker nog een tijd door te dragen zijn! De komende weken ga ik maar eens op jacht naar de huidige collectie.

Jurkje en lang vest zijn van Moscow.  Legging (voorkant leerlook) is van Ter Stal.
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

wintersport kleding meisje

Wintersport? Trendy de berg af in deze kleding.

De kou is al even in ons land maar de sneeuw is hier nog ver te zoeken. Gelukkig zijn er...
20230924_102909-1

Please can you say that LOUDER!!! + winactie

Oh yes, LOUDER KIDSWEAR komt ook dit seizoen weer met een te gekke en vooral betaalbare wintercollectie. Vrolijk kleuren sieren...
meisjes winterkleding

Toffe herfst en winter collecties 2023-2024

We zijn er dit jaar al vroeg aan toe! Je kunt de herfstcollectie niet snel genoeg gaan shoppen want deze...