Wat zal ik doen vandaag! Mét weekschema printable

4 januari 2021

Het zijn vreemde tijden omtrent het Coronavirus, dat kan niemand ontkennen. Zoals het er naar uitziet zitten we komende tijd veel meer binnen. Er liggen uitdagingen op de loer. Hoe moet je als ouder nog werken als je kind thuis is. Of je kind heeft een snotneus (heb jij wel eens een kleuter zonder snotneus gezien) en je moet thuis van school blijven. Normaal zal ik een blog schrijven met leuke activiteiten en leuke uitjes. Alleen heel goed te begrijpen dat kan nu niet. Nu heb ik een mooi weekschema voor je kind gemaakt. Doe er je voordeel mee!

Lees ook: Mam, ik verveel me >> 

Ik verveel mij

Ik weet niet of jullie dit liedje kennen? Dat zingen we hier als de kinderen weer vervelen. Hoe lekker een pyjama dag is of langzaam opstarten ook is, je wil niet dat je kind heel erg achter gaat lopen. Het virus lijkt sneller te zijn dan dat ik typ . En dat blijkt want terwijl ik dit typ besluit de school van mijn jongens op voorhand dicht te gaan tot 1 april. Sportclubs, de kinderboerderij alles is afgezegd. Mijn kinderen vinden dit best lastig, en dat begrijp ik want hoe leg je ze het uit zonder angst te zaaien? En hoe ga ik als ouder hiermee om? Als thuisblijf moeder moet ik mijn kinderen zelf gaan entertainen.

Regelmaat

Een kind heeft behoefte aan regelmaat. Weten waar ze aan toe zijn. Dit is voor iedereen een onzekere tijd. Om toch thuis een soort leidraad te hebben maakte ik bijgevoegd schema. Een weekschema om samen naar te kijken. Dit is een weekschema voor uiteraard de hele week. Er zijn natuurlijk ook ouders die ons land draaiende houden. Die zitten niet de hele week thuis. Maar misschien heb je er wat aan op een dag dat je thuis bent. Print dit schema uit en vul aan waar nodig. Zo heb je een leidraad waar je naar kan handelen.

Tips voor thuis

  • Laat de kinderen een tekening maken voor opa en oma en ouderen
  • Oudere kinderen laat je een brief schrijven
  • Rond het huis kan je de kinderen ook laten spelen.
  • Er zijn kinderen met thuis onderwijs, die moeders draaien ook niet door
  • Pinterest zal je beste vriend worden in het vinden van leuke thuis activiteiten
  • Squla of typcursus is nu een mooi moment om te laten doen.
  • Maak het gezellig, laten we dit uitzitten en daarna kunnen weer verder

Print het weekschema hier

Weekschema kind thuis

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bedankt juf, juffenbedankje, juffencadeau,

Bedankt juf voor het fijne schooljaar! Maar wat is een leuk cadeau voor de juf?

Over een aantal weken is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En bij het einde van het...
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...