Krijgt jouw kleine prinses genoeg vitaminen binnen?

14 september 2020

De groeifase is een belangrijke periode waarin het lichaam van jouw kleine meid een grote ontwikkeling doormaakt. Om alle processen goed te laten verlopen die komen kijken bij de groeifase, is het natuurlijk belangrijk dat jouw kindje voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Deze supplementen heeft een kind nodig >>

Gelukkig zijn veel ouders zich daarvan bewust. Desalniettemin komt het regelmatig in Nederland voor dat kinderen een tekort aan één of meerdere voedingsstoffen hebben, terwijl zij gezond eten. In dat geval kunnen bepaalde supplementen voor kinderen effectief zijn om een goed verloop van het groeiproces van jouw kleine prinses te waarborgen.

Vitaminen kopen is soms noodzakelijk

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een voedingsstoftekort bij jouw kindje. In sommige gevallen kan het lichaam bepaalde voedingsstoffen niet goed opnemen. Het kan ook gebeuren dat jouw kleine meid wel voldoende voedingsstoffen kan opnemen, maar er gewoonweg niet voldoende van binnenkrijgt.

In de groeifase is er namelijk een verhoogde mate van bepaalde vitaminen en andere voedingsstoffen nodig om het ontwikkelingsproces soepel te laten verlopen. Zo zijn vitamine B1, vitamine B12, vitamine D en vitamine A cruciaal voor de groei en ontwikkeling van jouw kleine. Bij een gebrek aan één of meerdere van deze vitaminen, is het zaak om actie te ondernemen.

Zo kan het nodig zijn om vitaminen te kopen die speciaal gericht zijn op de voedingsbehoefte van kinderen. Doe dit altijd in goed overleg met een voedingsdeskundige of kinderarts. Vitaminen kopen dient immers op een verantwoorde én veilige wijze te gebeuren. Per slot van rekening wil je jouw kleine prinses natuurlijk enkel en alleen voorzien van de meest veilige vitaminesupplementen.

Een gezond dieet als basis van een goede gezondheid

Het kopen van vitaminen kan dus een belangrijke rol spelen in het waarborgen van een goede gezondheid van jouw kindje. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een gevarieerd en natuurlijk dieet als de basis van een gezonde groeifase aangemerkt moet worden.

Het binnenkrijgen van voldoende vitaminen dient idealiter te gebeuren door middel van het hanteren van een gezond voedingspatroon. Zorg er dus voor dat jouw kleine prinses voldoende vitaminerijke fruitsoorten (zoals appels, sinaasappels en kiwi’s) en vitaminerijke groentesoorten (worteltjes, spinazie en peulvruchten) eet.

Met andere woorden, vitaminen kopen zou nooit ter vervanging van voeding moeten plaatsvinden. Het is alleen een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat jouw kleine meid genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt om een goed groeiproces te bewerkstelligen. Tot slot is het een verstandig plan om informatie in te winnen bij een voedingsdeskundige of kinderarts, wanneer je het dieet van jouw kleine wil aanpassen.

Let op: voedingsallergie bij baby’s >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bedankt juf, juffenbedankje, juffencadeau,

Bedankt juf voor het fijne schooljaar! Maar wat is een leuk cadeau voor de juf?

Over een aantal weken is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En bij het einde van het...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...
zindelijk, zindelijkheid training, potjes training, kind zindelijk worden, tips om je kind zindelijk te laten worden

Meisjes en zindelijkheid: 4 tips

Meisjes worden gemiddeld iets sneller zindelijk dan jongens. Toch is dat geen harde regel: ook sommige meisjes doen er lang...