Vier 22 augustus ‘Dag van de tandenfee’ met
Maxi en haar ondeugende Tandenfee

21 augustus 2023

Morgen (22 augustus) is het ‘Dag van de tandenfee’. Deze dag herinnert aan een oud ritueel: als een kind een melktand verliest en deze onder het kussen of in een glas op het nachtkastje legt, vervangt de Tandenfee deze ’s nachts met een verrassing. Violetta is de tandenfee in opleiding in de film Maxie en haar ondeugende Tandenfee, die nu in de bioscopen te zien is. Het lukt haar maar niet om speeltjes te toveren. Ze smokkelt zichzelf naar de mensenwereld waar zij Maxie ontmoet. Er ontstaat een hechte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet. Bekijk de trailer hier.

De ‘Dag van de tandenfee’ wordt sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw gevierd. De tandenfee is een figuur uit de Britse en Amerikaanse folklore. Volgens de verhalen is ze een fee die wanneer kinderen een tand verliezen en deze onder hun kussen leggen, de tand ’s nachts omruilt voor een muntje. Het verhaal wordt vooral door ouders verteld aan kinderen die in de fase zijn dat hun melkgebit wisselt.

Over de film

Violetta is in opleiding om tandenfee te worden. Als een echte tandenfee probeert Violetta leuke speeltjes tevoorschijn te toveren. Dit lukt alleen niet… In plaats van speeltjes, tovert Violetta constant bloemetjes. Het jaarlijkse examen komt eraan en alleen de feeën die slagen, ontvangen het juweel dat hen van en naar de mensenwereld vervoert om de melktanden te verzamelen en speelgoed te toveren. Natuurlijk zakt Violetta glorieus voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als haar dat ergens van zou weerhouden. Ze steelt de missie en het juweel van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld binnen. Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet.

Stemmencast

De stem van Maxie wordt ingesproken door Sarah Nauta (onder andere bekend van Hunter Street en Fashion Chick). Violetta, die in opleiding is om tandenfee te worden, wordt vertolkt door Fé van Kessel (Cleo in Thomas de Stoomlocomotief). Ook Sinan Eroglu heeft een stemrol in de film bemachtigd (The Passion en Goede Tijden, Slechte Tijden, Foodies).

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Poster_DancingQueen_LR

Toffe films voor kids op Pathe Thuis + winactie!

De druilerige dagen zijn nog niet over, helaas zet het regenachtige weer nog even door. Des te leuker is het...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
35358_171673_st_sd-high

Filmtip! Mean Girls 2 + winactie!

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...