Veel last van puistjes? Dit kun je doen!

13 maart 2024

Veel jongeren krijgen last van zogeheten jeugdpuistjes. Deze puistjes horen bij de leeftijd en zouden na verloop van tijd dus moeten verdwijnen. Toch is het zo dat sommige volwassenen ook op latere leeftijd nog last van puistjes krijgen.

Dit heeft dan niets meer met de puberteit te maken. Dit heeft bijvoorbeeld met een ongezonde leefstijl, een disbalans in de huid of het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten te maken. Gelukkig kun je in nagenoeg alle situaties snel en gericht iets tegen de vervelende puistjes doen.

Breng je huidbalans in orde

Last van puistjes, last van irritaties of last van roodheid? Het is een veelgehoorde klacht onder mannen en vrouwen over hun huid. Al deze klachten zijn in één oorzaak te vinden: een huidbalans die niet meer in evenwicht is. Als je puistjes wilt voorkomen, zou je je huidbalans weer moeten herstellen.

Dit doe je onder meer met de producten van COSRX. Deze verzorgingsproducten dringen tot diep in de huid, versterken de huidtextuur en brengen de huidbalans weer op orde. Je geniet hierdoor van een veerkrachtige huid, waardoor de kans op puistjes een stuk kleiner is.

Eet gezonder

De oorzaak van puistjes is niet altijd in de huid zelf te vinden. Eet je bijvoorbeeld elke dag ongezond? Of drink je heel veel frisdrank? Dan krijg je te veel suikers binnen waar je huid uiteindelijk last van kan krijgen. Dit uit zich uiteindelijk in puistjes of andere oneffenheden.

De oplossing hiervoor is vrij simpel: eet gezonder. Laat de vetten links liggen en zorg voor een gevarieerd voedingspatroon. Je brengt hiermee de huidbalans ook meer op orde, je geniet van een sterkere huid en je krijgt aanzienlijk minder last van puistjes.

Bescherm je huid goed

Heb je vooral op je gezicht last van puistjes? Dit gaat waarschijnlijk gepaard met de kwetsbaarheid van de gezichtshuid. De huid op je gezicht is erg dun en wordt aan talloze gevaren blootgesteld. Het is dus heel belangrijk dat je gezichtshuid goed beschermd is. Dit doe je met een goede dagcrème en zonnebrand

Hydrateer je huid goed

Je zou je huid niet alleen goed moeten beschermen, maar ook goed moeten hydrateren. Dit doe je onder meer door voldoende te drinken en de juiste crèmes te gebruiken. Bovendien kun je kiezen voor hydraterende gezichtsmaskers. Zo’n masker trekt tot diep in de poriën, waardoor van binnenuit de huid gehydrateerd wordt.

Gebruik minder make-up

Deze tip is met name voor vrouwen van toepassing: gebruik minder make-up. Met make-up breng je een extra laag op je huid, waardoor je huid minder goed kan ademen. Dit kan zich in verschillende klachten uiten, waaronder veel puistjes.

Voorkom stress

Ervaar je op dit moment veel stress? Grote kans dat dit een van de oorzaken is van de vele puistjes op je huid. Stress is niet vaak de hoofdoorzaak van puistjes of acne, maar versterkt wel de klachten. Zorg ervoor dat je geestelijke rust krijgt en je mentale welzijn serieus neemt.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
9574

Moeders opgelet! Het perfecte tasje voor de digitale meid

Het is een drukke ochtend in huis. Terwijl de koffie pruttelt, maakt een moeder haar dochter klaar voor school. Het...
menstruatie-slips

Getest; Menstruatie slips – Tienermeiden gaan zelfverzekerd de deur uit + kortingscode

Tegenwoordig worden meisjes steeds op jongere leeftijd ongesteld. Waar de gemiddelde tiener in de jaren 1830 op ongeveer hun 17e...