Valentijnsdag vieren wij thuis met de kinderen

8 februari 2020

De een slaat deze dag het liefst over, de ander vindt het grote onzin… Maar er zijn ook mensen, zoals ik, die het wel ‘vieren’. En met vieren bedoel ik niet met grote cadeaus of dure tripjes, nee met Valentijnsdag vieren bedoel ik dat we het gezellig maken in Valentijnssfeer. 

Natuurlijk hoort er Iets lekkers op tafel met Valentijnsdag en ik haal altijd een een lief, klein cadeautje voor mijn man en voor de kinderen. 

Valentijnsdag toen ik jong was

Bij ons thuis werd Valentijnsdag nooit overgeslagen, al was het toen ik klein was nog lang niet zo commercieel als nu. En mijn vader is zeker geen romanticus te noemen, maar met Valentijnsdag kwam hij altijd thuis met een bloemetje en iets lekkers voor mijn moeder. En mijn broer en ik kregen altijd een cadeautje. Een tijdschrift, een cd, zo iets. En ik weet nog dat me dat ieder jaar verraste, omdat ik dacht dat het alleen voor papa’s en mama’s was. Maar bij ons thuis was Valentijnsdag een dag om iedereen die je lief vindt te laten zien dat je aan ze denkt. En dat vind ik een mooie gedachte. 

valentijn vieren met kinderen

Lekkere Valentijnsdag tips

Omdat liefde door de maag gaat, hoort er lekkers op tafel. Samen met Robyn heb ik wel eens cupcakes in de vorm van een hartje gemaakt en uiteraard volgepropt met roze versiering. Ook hebben we een hartvormige pizza gemaakt. De bodem had al deze vorm, maar dat zou je natuurlijk ook zelf kunnen doen. En meestal kan ik de verleiding niet weerstaan en haal ik Valentijns Lekkernijen. Hartvormige snoepjes, valentijnkoekjes, roze donuts… Mij maakt het allemaal niet uit, ik vind het allemaal lekker en het hoort hier thuis ook echt bij Valentijnsdag. En Robyn is dol op geheimpjes en verrassingen, dus ze helpt mij graag mee om papa te verrassen.

Als cadeautje houd ik het altijd simpel en persoonlijk. Een leuk fotocadeau, bijvoorbeeld. De kinderen veranderen zo snel dat je ieder jaar wel iets nieuws kunt bedenken.

Ook zijn we wel eens uit eten geweest op die dag. Ik grijp graag iedere reden aan om uit eten te gaan of om iets te vieren met extra lekkers. Dus ook met het hele gezin zijn we op Valentijnsdag wel eens een restaurant in gedoken. En mijn man weet inmiddels dat het wel de bedoeling is dat hij ook iets doet en ook al hoeft het voor hem niet, hij doet wel gezellig mee.

Valentijnsdag vieren

Dit jaar ben ik er al klaar voor. De snoepjes zijn besteld en we gaan voor hartvormige pannenkoekjes. Ook na Valentijnsdag natuurlijk hartstikke leuk om te maken. En Robyn kan niet wachten tot ze weer mee mag helpen. Zij maakt steevast een mooie tekening voor ons die we trots ophangen en zo vieren wij met zijn allen Valentijnsdag.

Lees ook deze Valentijn facts >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

valentijns inpsiratie

Valentijnsdag inspo, van kleding tot cadeau!

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Wie wil dit nou niet vieren. Tja, als je een gebroken hart hebt...
valentijnscadeau

Valentijn; Cadeau inspo voor je vrouw (of mama)

Valentijn staat voor de deur en dit is in de winkels ook al weer goed te merken. De hartjes en...
Dierendag

Dierendag – Ons hondje hoort er echt bij!

Je huisdier is toch echt onderdeel van het gezin. Er is altijd leven in huis en altijd een maatje rondom...