Ga vooral niet op vakantie naar Polen!

21 juni 2021

Twee zomers geleden zijn we op vakantie geweest naar Oost-Europa. Eerst Tsjechië en daarna naar Polen. Polen heeft ons werkelijk verbaast, wat een leuk en mooi land is dat. In het zuiden van Polen boekten we een Nederlandse camping, wel met Poolse prijzen, want voor het geld dat je een week in de bekende vakantielanden staat, kun je hier wel een maand verblijven. En koken hoef je hier ook niet, voor een euro of 5 eet je je buik helemaal vol in een typisch Pools restaurantje, inclusief ijs toe.

GOEDKOPE VAKANTIE TIPS >>

vakantie met kinderen, vakantie in polen, polen, polen vakantieland

Vakantie met kinderen

De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt, de Nederlandse camping waar we waren staat rond een idyllisch zwemmeertje. De kleine blonde Viking lag er ’s ochtends vroeg al in en vond de waterfietsen helemaal het einde. Veerle bekeek alles met haar zwemvleugels om vanaf het kleine strandje. Vriendjes en vriendinnen hadden ze genoeg en ’s avonds werden er marshmallows geroosterd op het kampvuur. Kamperen zoals kamperen bedoeld is, vanuit onze blokhut.

Vakantie naar Polen?

Van te voor hadden we meerdere vreemde blikken gekregen als we over onze vakantie vertelden, ‘Polen?’ was steevast de reactie, ‘wat willen jullie daar nou doen?’. Tja, dat wisten we zelf ook niet precies. Mijn man wilde erg graag Auschwitz bezoeken maar ik had al besloten om dat niet met de kinderen te gaan doen. Hij vond het erg indrukwekkend. Prachtig om eens gezien te hebben, en onbegrijpelijk om te realiseren dat dit slechts 72 jaar geleden gebeurt is.

Verder was er genoeg cultuur dichter in de buurt, weelderige kastelen, burchten, en ook de berg waarin de beroemde, maar tot nu toe onvindbare, Nazitrein met een miljardenlading aan boord zich moet bevinden, was maar op een half uur afstand. Een spannend verhaal die je op aangepaste manier zelfs aan de kleinsten kunt vertellen. En ook voor de winkelende vrouw (ja, wij ja, we moeten vooral onszelf niet vergeten!) zijn er genoeg mooie en hippe kledingwinkels.

Dus ja, we zijn stiekem een beetje verliefd geworden op dit juweeltje wat nog door weinig Nederlanders ontdekt is. En eigenlijk ben ik ook gek dat ik dit nu aan iedereen vertel. Ga vooral dus NIET naar Polen toe 😉

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...
bucketlist met kinderen maken, bucketlist met kinderen

Mini Bucketlist met de kids maken – wat staat er bij jullie op het lijstje?

Het idee van een bucketlist is eigenlijk heel triest. Een bucketlist is namelijk een lijst met dingen die iemand nog...
kinder koffer, kinder trolley

Logeren in de vakantie; dit gaat er zeker mee!

´Mam, hoeveel nachtjes slapen nog voordat ik bij oma en opa ga logeren?’ Veerle kijkt me aan met een vragend...