Tips voor een geslaagd meidenfeestje

13 juni 2017

Binnenkort een jarig jetje in huis? Dan ben je vast op zoek naar tips voor een geslaagd meidenfeestje. Een feestje waar jij en de kinderen later leuk op terug kunnen kijken, waar iedereen enthousiast van wordt en die je nooit meer vergeet. Je kan het natuurlijk zo gek mogelijk maken maar vaak is dat niet eens nodig!

De kinderfeestjes waar ik de leukste herinneringen aan over heb gehouden  waren toch echt wel de feestjes die mijn moeder helemaal zelf bedacht, met een thema, en alles op haar gemak weken van tevoren al uitstippelde. Van prinsessenfeestjes tot minidisco in de schuur en van speurtocht tot cakejes bakken en versieren. Wat ga jij doen met het feestje van je meisje?

—-kinderfeestjes, meisjes, girlslabel ed798db11dd67e1512a8fab2d5c80b26

Geslaagd meidenfeestje in je eigen huis

Je kan natuurlijk een te gek Prinsessenfeest geven voor je dochter en haar vriendinnen, maar ook in je eigen huis kun een gezellig meidenfeestje organiseren. Als je even op je gemak rond snuffelt op internet komen de leukste ideeën en plannen op je pad. Samen cakejes bakken is natuurlijk een eeuwenoud fenomeen maar hier nog altijd even leuk. Je bakt samen de cakejes en terwijl ze in de oven gebakken worden heb je alle tijd om de cadeautjes uit te pakken.

Ook leuk om daar een spelletje aan te koppelen. Kinderen hebben vaak alle aandacht bij het uitpakken van de cadeautjes. Daarna kunnen de meiden de cakejes lekker gaan versieren met marsepein, eetbare stiften, glinsterende pailletten etc. Leuk doosje erom die ze kunnen versieren, om ze mee naar huis te nemen, en klaar ben je. Ook leuk voor de meiden is een zeepketting maken, sieraden maken met een juwelendoosje of gewoon lekker ouderwets koekhappen, snoephappen en ezeltje prikje. Maak je feestje compleet met ballonnen, slingers, rietjes en meer voor een echt feestelijk geheel. En kijk hier voor de leukste traktatie inspiratie.

Thema feestjes op locatie naar wens

Een thema feestje doet het ook altijd erg goed. Wat denk je van een Flamingo feest? Die kan je natuurlijk thuis geven maar ook op locatie naar wens. Bij mooi weer kun je denken aan het park of in het bos. Je kan een leuk prinsessenfeest organiseren waarbij iedereen een jurk zelf meeneemt of die je elders huurt. Maak dan bijvoorbeeld thuis met de prinsesjes leuke toverstafjes met een vrolijk lint eraan en een echte prinsessenkroon, leuke glinsterende prinsessenring erbij en voilà. Ga je daarna lekker met ze naar het park, leg een kleed neer en maak er een prinsessen picknickfeest van. Kijk hier voor leuke tips voor een meiden picknickfeest.

Voor de stoere meiden kan je bijvoorbeeld ook een indianen feestje organiseren met hippe tipitenten die ze zelf mogen bouwen met takken, kleden en touw. Je kan ook voor dit thema eerst thuis leuke indianen tooien maken met gekleurde veren en van oude of goedkope lakens mooie indianen outfits maken die ze zelf mogen kleuren met textiel stiften. Daarna het bos in en op zoek naar hout voor het kampvuur, op zoek naar wilde dieren voor het eten en creëer je samen een comfortabele slaapplek. Succes gegarandeerd!

Kijk hier voor meer meidenfeestjes inspiratie >>>

 

meisjesfeestje, prinsessenfeest

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
feestkleding meisjes, Party time girls

PARTY TIME GIRLS

HO HO HO! De meest gezellige tijd van het jaar is aangebroken, de winter! De geur van verse dennenbomen, gezellige...