Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

6 juli 2022

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met wie vier je het? En wat doe je met een kinderfeestje? Met deze mooie dagen is een avontuurlijke picknick een fantastische activiteit.

picknick kinderfeest meisje

Wat is een picknick?

Bij een picknick neem je lekkere dingetjes mee in een grote rieten mand die je dan bijvoorbeeld in het bos of een park gaat zitten opeten. Handig is om dan ook een groot kleed mee te nemen waar je fijn op kunt gaan zitten of als tafelkleed kunt gebruiken over een picknickbank. Picknicken is voor je dochter een leuke manier om tijd door te brengen met haar vriendinnetjes en dus ook een perfect uitje voor bijvoorbeeld een kinderfeest.

Plezier in de buitenlucht

Het fijne aan picknicken is dat je het in de buitenlucht doet en dat je dochter tussen het eten door ook genoeg tijd heeft om even te gaan spelen met haar vriendinnetjes. Vergeet dus vooral niet een bal mee te nemen voor een sportief potje voetbal of bijvoorbeeld een frisbee om samen over te gooien. Nog leuker is het om takken te verzamelen in het bos en daar jullie eigen hut van te bouwen.

Een feest outfit

Normaal zou je voor een feestje de allermooiste meisjes kleding uitzoeken, maar bij zo’n avontuurlijk kinderfeest zit comfortabele kleding waarin je vrij kunt bewegen net wat prettiger. Kijk van tevoren ook altijd even naar wat voor een locatie je gaat, misschien is er wel een gelegenheid om te zwemmen en dan is het natuurlijk fijn dat de gasten zwemkleding en een handdoek bij zich hebben. Zet van tevoren op de uitnodiging erbij welke kleding handig is om aan te trekken voor je gasten.

Feestelijke hapjes in je picknickmandje?

Omdat een picknick toch wel een bijzonder sfeertje heeft, is het natuurlijk extra leuk om lekkere dingetjes mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan fruitspiesjes met aardbei en druifjes, ook een broodje Knak gaat er altijd goed in of poffertjes met boter en poedersuiker. Voor het gemak kun je ervoor kiezen om flesjes Coca-Cola mee te nemen, handig om tussendoor even het dopje op terug te kunnen draaien. Als toetje kunnen jullie onderweg naar huis nog even een stop maken voor een lekker ijsje.

Het organiseren van een kinderfeest hoeft dus helemaal niet zo rigoureus te zijn, met een paar simpele activiteiten en een lekkere picknick heb je een kinderfeest om nooit te vergeten!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
P3301673

Super handig: kant en klare knutselpakketten van Glitterbaas

Voor alle ouders van meisjes die van glitter en knutselen houden, lees vooral even verder. Knutselen is natuurlijk altijd leuk,...
communiefeest , lentefeest 

Plan samen met je dochter haar communie- of lentefeest 

Hoewel een communiefeest en een lentefeest elk een eigen insteek hebben, is het algemene doel hetzelfde: het feest markeert de...