Kleine meisjes worden tienerdochters

27 februari 2018

Ik knipperde met mijn ogen en in één keer had ik twee tienerdochters! Dus niet één, nee twee!! En heel eerlijk gezegd, ben ik daar nog helemaal niet voldoende op voorbereid. Ik had me verdiept in elke leeftijdsfase; baby, peuter, kleuter, schoolkind. #Nailedit al zeg ik het zelf dan. De waarom-fase, de nee-fase, middagslaapjes, doorkomende tandjes, wat te doen bij een woede aanval in de winkel, peuterpubertijd, kleuterpubertijd, been there, done that. Maar ik heb geen clou wat er nu komt en hoe ik moet dealen met twee tienerdochters in één huis.

Deze kleding voor tienermeiden gaat jouw dochter leuk vinden >>

Tienerdochters… Huh, hoe dan?

En toen werd Fajah 10 jaar en stond ik als trotse mama te wachten op het schoolplein. Op hoe mijn kleine meisje met feestmuts op, vol enthousiasme en wilde verhalen naar buiten zou komen rennen. En daar kwam ze. Zonder feestmuts (hoezo, is dat niet meer in groep 6?) en vergezeld door 2 van haar 3 bff’s, als een soort van girl squad. Op haar dooie gemakje liep ze op me af, drukte me de overgebleven traktaties in de handen en zei: “Hoi mam, ik loop vast naar huis.” Ik voelde me een beetje gedist eigenlijk. Maar ok, met de boys liep ik erachteraan totdat ik aangesproken werd door twee jongens; “Moeder van Fajah, Fajah is echt lekker!”

Tieners: Whuttt??! Huh, hoe dan?!!

En dan? Wat moet je dan als moeder? Ben je dan boos/trots/blij? Iets anders…? Ik was flabbergasted. Ik bedoel, come on, tien jaar. M’n kind  vind ik super knap hoor, maar ‘lekker’? Ik wil niet dat ooit iemand op die manier naar haar kijkt. Nu niet, morgen niet en over 10 jaar nog steeds niet. #notcool

Fix (fiks?) & Flow

Het was overigens in de dezelfde week dat ik patatjes ging halen en onderweg mijn oudste dochter tegenkwam met een vriendin. “Zie je die jongen aan de overkant?” Ik keek en zag inderdaad een groepje jongens lopen. “Esra heeft een fix met die ene!!!”

Voor de moeders (vaders) die nu denken; wat? Ik heb het me als volgt laten uitleggen:

Fix = iemand versieren, beetje kijken, knipogen, ‘pssst dushi’ (denk ik hoor), dat soort stuff dus.

Flow = wanneer je wel contact hebt, berichtjes stuurt etc, eventueel een beetje zoenen, maar nog niet exclusief bent.

Okeeej, fixen & flowen in combinatie met mijn dochter, ik vind het niet super cool.

Struisvogelpolitiek

Dusss, ik ga me beraden op hoe we precies de volgende fase tegemoet moeten gaan. De fase waarin onze meiden zich gaan ontwikkelen tot jong volwassenen en alle dingen die daarbij horen. Ga ik voor de cool mom tactiek, of word ik de strenge moeder die elke stap gaat controleren? Vrijheid blijheid of op voorhand bepaalde dingen verbieden? In overleg afspraken maken of keiharde grenzen stellen?

Maar tot ik koers bepaald heb, steek ik nog even lekker mijn hoofd in het zand. Zijn mijn meiden nog even lekker klein en doe ik net of ik geen idee heb over fixen en flowen.

Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen…..

Mocht je tips of tricks hebben, let me know! Wie het weet, mag het zeggen. 

Bekijk ook: 3 X toffe teen look by Anne >>
Lees ook: Ineens een heuse tiener in huis >>

tiener dochters, tienerdochters, tienermeiden, mamablog, meisjesmama, meisjesmoeder   tienerdochters, tiener dochters, tienermeiden, mamablog, meisjesmama, meisjesmoeder

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

De perfecte winter outfit in 2023 ziet er zo uit

Hey fashionista’s! Zoals je wel voelt aan de temperaturen is de winter 2023 weldra in het land. Dat betekent dat...
Ontwerp-zonder-titel

Gezond de winter door met kleine kinderen 

Iedereen met kleine kinderen weet vast wel hoe snel griep en andere ziektes zich kunnen verspreiden in kleuterscholen. Nochtans zijn...
tienermeiden cadeau inspo

Tienermeiden cadeau inspo!

De feestdagen komen er weer aan en om jullie heel veel stress te besparen laten we jullie de leukste tienermeiden...