hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Aafke sport voor kinderen

Published on februari 16th, 2018 | by Karen

0

Sporten: noodzakelijk kwaad of super leuk?

‘Mama wanneer mag ik weer paardrijden?’ ‘Mama wanneer gaan we nou bij turnen kijken?’ ‘Mahaam ik heb echt geen zin om naar wedstrijd zwemmen te gaan.’ Sport voor kinderen… noodzakelijk kwaad of super leuk? Ik vind zelf dat mijn kleine blonde meisjes iets aan sport moeten doen maar wel iets wat ze leuk vinden. Mijn man vindt dat ze op een teamsport én op een individuele sport moeten.

Turnpakjes voor meisjes >>

Sport voor kinderen

Ons jongste blonde meisje is al sinds d’r vierde gek op paardrijden. Eén keer in de drie/vier weken gaan we naar een ‘puppy les’ bij een manege in de buurt. Bij haar is het duidelijk dat ze vanaf haar zevende op ‘echte’ lessen gaat. Ons oudste blonde meisje heeft een jaar op wedstrijdzwemmen gezeten en wil nu graag turnen. Maar vind in onze woonplaats Apeldoorn maar eens turnlessen op een normale tijd waarbij ze niet élke week een wedstrijd moeten turnen. Want om nou elke week in een stinkende gymzaal naar een wedstrijd te moeten kijken? Ik heb d’r niet zoveel zin in…

Onze dochter heeft zelf ook niet zoveel met het hele wedstrijd element. Iets wat duidelijk werd tijdens haar wedstrijdzwemmen avontuur. Na een paar maanden zwemmen mocht ze mee doen aan een wedstrijd. Toen ze aan de beurt was sprong ze in het water, deed een paar slagen borstcrawl, hapte naar adem, zag ons op de tribune, stopte met zwemmen en zwaaide breed lachend naar ons. Daarna dook ze weer onder en crawlde verder. Hilarisch natuurlijk! De slechte tijd en klassering kon haar niet deren, ze had het leuk gehad. En dat vind ik het aller belangrijkst. Ze moet er lol in hebben en niet continu druk voelen om te presteren. Deze druk is bij haar al constant aanwezig op school, laten we dat bij een hobby vooral vermijden.

Maar zoals ik al aangaf: mijn man wil het liefst dat ze veel sporten. Wedstrijden, teamsporten. Het kan hem niet gek genoeg. Gelukkig ben ik er om het in iets mildere banen te leiden… Voor de één paardrijden en voor de ander… zijn we op zoek. Iemand een suggestie sport voor kinderen 😜?!

Lees ook waarom sporten voor kinderen belangrijk is >>
Lees ook:  ik ben een voetbal-loeder-moeder  >>

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑