Kleine meisjes worden groot

17 september 2013

Als ouder zijnde wil je altijd het beste voor je kinderen, niet alleen in het heden, maar ook zeker in de toekomst. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de financiën van je kind. Niet iedere ouder heeft even veel te besteden, maar toch kan je er voor zorgen dat als je kind volwassen is een leuk spaarcentje heeft opgebouwd om belangrijke dingen te kunnen doen. Natuurlijk verdiend een kind altijd een beetje zakgeld, maar dat is lang niet genoeg, denk groter. Het behalen van een rijbewijs? Misschien de kosten voor een studie? Of een goede financiële basis voor als je kind als uit huis gaat.

Het betalen van deze kosten is niet voor elke ouder weggelegd en vanzelfsprekend. Sommige kinderen moeten daarom zelf deze kosten ophoesten en wat is nou beter dan dat je als ouder daar toch een steentje aan hebt bijgedragen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, wij zetten hier in ieder geval een paar tips op een rijtje voor de toekomst van je kind.

Deposito sparen

Een van de manieren om op lange termijn een leuk spaar bedrag te hebben is het openen van een spaardeposito. Met een spaardeposito spaar je met een vaste looptijd en een vaste rente. Over het algemeen is het zo dat hoe langer je spaart, des te hoger de rente is. De maximale looptijd van een spaardeposito is 10 jaar, bij sommige banken of verzekeraars is er de mogelijkheid dit tot 10 jaar te doen. Enige nadeel van een spaardeposito is, dat de rente vast is. Het kan zijn dat er een punt komt bij ‘gewoon sparen’ de rente hoger wordt, echter ziet dit er nu nog niet naar uit.

Tips voor het afsluiten van een spaardeposito

  • Sluit een spaardeposito af voor 10 jaar. Het rentebedrag is dan het hoogst.
  • Geef het geld vrij op het moment dat je kind 18 jaar wordt. Dit betekent dat je feitelijk 8 jaar lang niet spaart, zorg dat je dit opvangt met een ‘gewone’ spaarrekening, welke je later vervangt met het spaardeposito
  • Vergelijk verschillende banken en verzekeraars met elkaar. De rentes kunnen nog wel eens verschillen en lees ook vooral de kleine lettertjes.
  • Selecteer drie banken en ga daarmee in gesprek, om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 Sparen voor je kind

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

sneeuw

In de sneeuw spelen; wat een plezier!

Zodra de eerste sneeuwvlokken van de week naar beneden dwarrelden, stond ik al bijna in de startblokken klaar om Jippe...
kritiek op de opvoeding van vrienden

Kritiek op de opvoeding van vrienden ….

Leven en laten leven, zo denk ik er echt over en alle ouders voeden hun kinderen weer anders op. Maar...
eerste mobiele telefoon kind

Wanneer mag je dochter haar eerste mobiele telefoon?

Soms zijn er van die vragen waar ik eigenlijk geen antwoord op heb. De meeste opvoedkundige vragen check ik bij...