Neem jouw kleine meid overal mee naar toe

14 februari 2019

Als je zwanger bent komt er zo veel op je af. Lijstjes met spullen voor de pasgeboren baby zijn overal te vinden en online en in winkels is er een enorm aanbod. Voor iedere moeder wat wils. Wij leggen je graag uit welke soorten kinderwagens er zijn en wat de verschillen zijn. Wanneer heb je welke kinderwagen nodig?

Blogs voor en door mama’s >>

klassieke kinderwagen, kinderwagen soorten, kinderwagen kiezen, kinderwagen kopen

Verschillende soorten kinderwagens

Kinderwagen is een verzamelnaam voor verschillende soorten kinderwagen. De klassieke kinderwagen is tegenwoordig weer erg populair. Al heeft deze versie wel een upgrade gehad. Tegenwoordig heeft deze kinderwagen luchtbanden zodat het fijner rijdt en zeker ook fijner ligt, want de vering is zo een stuk beter.

De moderne kinderwagen

De moderne kinderwagen kan 3 of 4 banden hebben. Verder is overal aan gedacht. De meesten hebben een boodschappennetje onderin, maar ook zijn er flessenhouders en andere handige foefjes te ontdekken. Ze zijn makkelijk in te klappen om in de auto te vervoeren en er zijn talloze accessoires verkrijgbaar. Maar er zijn meer soorten kinderwagens en misschien wel iets voor jou.

buggy, kinderwagen kiezen, kinderwagen kopenDe buggy als kinderwagen

De buggy is ook een kinderwagen, maar gericht op kort gebruik. Even de stad in, een boodschap doen of als nood wanneer de kleine te moe is om te lopen. De kwaliteit is minder dan bij een echte kinderwagen, maar de buggy is daardoor ook een stuk compacter en makkelijker in- en uit te klappen. Deze wagen is niet geschikt om langere tijd in te zitten of te slapen, het comfort is een stuk minder. Meestal hebben mensen deze als extra wagen, voor als ze niet de gehele kinderwagen mee willen nemen.

Maxicosi als kinderwagen

Ideaal is de maxicosi die je op het onderstel klikt van de kinderwagen. Zo kun je je kindje uit de auto direct op de kinderwagen plaatsen. En daarna is het ook nog eens makkelijk (wel zwaar) om de maxicosi aan je arm te hangen als je kindje ergens mee naar binnen gaat. Let wel op, de houding in de maxicosi is voor een kindje niet voor te lange tijd. Er wordt geadviseerd om je kindje niet langer dan 2 uur in de maxicosi te laten zitten, vanwege de beperkte bewegingsruimte. Mocht je een lange autorit voor de boeg hebben, haal je kindje er dan na 2 uur even eruit en laat het een kwartiertje vrijuit bewegen.

Sportief met de kinderwagen

mutsy kinderwagen, 3 in 1 kinderwagen, kinderwagen kopen, kinderwagen kiezen

Mocht je willen hardlopen achter een kinderwagen dan adviseer ik een 3 wieler met luchtbanden. Zelf heb ik het ook gedaan, ideaal. De baby kijkt je gezellig aan, of valt in slaap en jij hebt je beweging weer gehad. Ook voor oneffen ondergrond, lekker in de natuur is zo’n kinderwagen aan te raden. Makkelijk wendbaar en licht is wel belangrijk als je sportief bent.

soorten kinderwagens, duo kinderwagen, duowagen, kinderwagen kiezen, kinderwagen kopenDuowagen voor een tweeling of peuter en baby

Een duowagen kan erg handig zijn voor als je 2 kindjes hebt die nog niet kunnen lopen. Wij hadden er een die we makkelijk konden veranderen. Zo hadden wij 1 reiswieg en 1 wandelwagenzitje tegelijkertijd. Het leek wat breed, maar zo’n duowagen past overal prima door. Kies in de supermarkt wel het brede pad bij de kassa, dan past het zeker. Verder vond ik het overwegend handig. De kinderen bij elkaar en in het zicht. De oudste kon zelf al wel lopen, maar hield het nog niet de hele dag vol, dus dan is het fijn als ze ook even kan zitten.

Wat je ook kiest, denk goed na over waar je de kinderwagen het meest denkt te gaan gebruiken. In de stad? Of wil je juist de ermee de bossen in?

Ga gezellig een dagje shoppen en ga kinderwagens testen. Loop er een rondje mee. Ook je partner, zeker als hij/zij een stukje langer is. Belangrijk is dat je de kinderwagen dan in hoogte kunt verstellen zodat iedereen er comfortabel mee kan lopen.

Alles voor zwangere vrouwen en moeders vind je op Babylabel.nl >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...