Avonturen van een single mama #2

27 mei 2018

Mijn naam is Celine, ik ben 40 jaar oud en sinds een jaar single mama. Ik vind het leuk om mijn avonturen als single mama te delen. Vorige week heb je mijn eerste blog kunnen lezen hier op Girlslabel. Vandaag gaat deze single mama op date …

Lees meer blogs van gescheiden mama’s >>

Single mama op date

Hij zit  tegenover me, en hij is duidelijk een jaar of 10 ouder dan zijn meest recente foto. We zitten samen in een restaurantje en ik besluit hem tocht een kans te geven. Zo erg ziet hij er nou ook niet uit en wie weet is het wel een heel bijzonder mens van binnen.

Dan doet hij iets waarvan ik dacht dat iedereen wel wist dat je niet moet doen op je eerste date, tenminste niet als je indruk wilt maken op je date. Maar hij doet het toch. Ik vraag me af of hij deze regel gewoon aan zijn laars lapt omdat hij heel veel zelfvertrouwen heeft, of dat hij gewoon nog nooit van deze regel gehoord heeft, of dat hij misschien heel veel honger heeft. Maar feit is, hij doet het gewoon. Zonder blikken of blozen.

Hij besteld spareribs…
Hoe gaat hij zich hieruit redden?

Natuurlijk bestel ik een salade,  niet omdat ik dat heel erg lekker vind, maar dit is ook gewoon veilig om te eten. Na korte tijd wordt ons eten gebracht, en tot die tijd zit ik naar een man te luisteren die me eigenlijk niet zo kan boeien. Hij is wel aardig, maar hij kan niet echt tot me doordringen. Zelf lijkt hij het niet zo door te hebben en kakelt vrolijk verder. Ik kijk naar mijn salade, en als ik opkijk weet ik niet wat ik zie…

Als ik opkijk weet ik niet wat ik zie …

Als een soort the Joker uit Batman zit hij tegenover me, helaas zonder een spoor van Heath Ledger. De rode saus heeft zich een weg gebaand naar de twee zijkanten naast zijn mond richting zijn oren. Als hij lacht, zie ik een stukje vlees tussen zijn voortanden zitten. Ik ril ervan. Dat krijg je er dus van als je spareribs kluift.  Ik snap de regel nu des te meer. De beste man heeft het zelf niet door en ik durf hem niet meer aan te kijken omdat ik bang ben dat ik lachstuip krijg. Even overweeg ik stiekem een foto te maken om aan mijn vriendinnen door te sturen, natuurlijk met een foto van the Joker erbij, om te vergelijken. Maar nee, dat durf ik toch niet.

De avond gaat gelukkig snel voorbij en de uitnodiging om nog een rondje door het aangrenzende bos te lopen, laat ik beleefd schieten. Bij de auto geeft hij me 3 zoenen waarbij ik mijn best moet doen om de laatste zoen richting mijn mond te ontwijken, terwijl ik aan de saus denk die net nog aan zijn wangen plakte. Daarna duik ik de auto in en zeg ik dat ik hem zal appen als ik thuis ben.

Lekker zichzelf zijn …

In de auto verzin ik mijn antwoord al, en thuisgekomen app ik netjes dat ik de klik niet heb. Hij wel, schrijft hij terug, hij kon zo lekker zichzelf zijn bij mij. Tja, dat heb gemerkt… Maar misschien is het beter om op je eerste date juist niet helemaal jezelf te zijn. Maar daar mag hij lekker zelf achter komen.

Wat is jouw ervaring als single mama op date?

Volg mijn avonturen hier op Girlslabel. Wordt vervolgd!

Moeder dochter kleding >>

Bekijk deze Mama musthaves >>

Ook vaders en zoons twinnen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...
Afbeelding1

Cadeaus voor de echt fitgirl!

De term fitgirl hebben we de afgelopen jaren steeds meer en vaker voorbij horen komen. Vaak wordt de term direct...
Ontwerp-zonder-titel-3

De perfecte winter outfit in 2023 ziet er zo uit

Hey fashionista’s! Zoals je wel voelt aan de temperaturen is de winter 2023 weldra in het land. Dat betekent dat...