hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs schoolvakanties, schoolvakantie en werken, werkende moeder

Published on april 14th, 2019 | by Ingrid

0

Schoolvakanties: hoe combineer je die met je werk?

Eind deze maand begint bij ons de meivakantie. Vanaf Koningsdag zijn de meiden twee weken vrij. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe combineer je die schoolvakanties en verplichte vrije dagen met je werk?

Waar vind je een goede oppas? >>

schoolvakanties, bso, naschoolse opvang

12 weken schoolvakanties

De kinderen hebben 12 weken vakantie per jaar. De gemiddelde ouder heeft dat niet. En ook al zijn wij eigen baas, ook wij hebben geen 12 weken vakantie. Dus dat is soms best wel een uitdaging. Ik werk twee hele en twee halve dagen en werk daarnaast ook nog vanuit huis. Onze dochters gaan normaal gesproken twee dagen in de week na school naar de BSO. Ook in een deel van de schoolvakanties gaan ze twee dagen naar de BSO, maar dan dus de hele dag.

Hoe doen andere ouders dat?

Hoe doen andere ouders dat? Om me heen zie ik verschillende manieren hoe opvang voor de kinderen wordt geregeld. De een maakt een hele vakantieplanning per dag waar de kinderen ondergebracht worden zoals vriendjes/vriendinnetjes, opa en oma, oom of tante of buren. En dan wordt er geruild. Als ik vandaag mijn kinderen bij jou breng, dan kunnen die van jou morgen bij mij. Een heel geregel en dan moet er ook nog niemand ziek worden. Weer een ander neemt toch vrij een paar dagen en de andere dagen neemt de partner vrij. Dat betekent dus dat het je vrije dagen kost, maar je niet als gezin iets leuks kunt gaan doen. Het blijft lastig.

Verplicht vrije dagen en schoolvakanties

In de komende schoolvakanties vallen in ieder geval twee nationale feestdagen waarop (bijna) iedereen vrij is. En de dag na Hemelvaart is meestal ook wel een vrije dag. Wij gaan niet op vakantie in deze twee weken, maar blijven lekker thuis. Op Koningsdag zijn we zelf ook vrij en maken we er een leuke dag van. In de eerste week van de meivakantie gaan de meiden 1,5 dag naar de BSO. Die tijd werk ik, de andere dagen ben ik vrij. De tweede week gaan ze op maandag de hele dag naar de BSO en werk ik. De andere dagen (inclusief Hemelvaart) ben ik vrij. Mocht er iets belangrijks tussen komen, dan kan oma best even oppassen. En verder zal ik ook vanuit huis werken.

Dan zie je toch een beetje de luxe terug van het eigen baas zijn. Toen ik nog ergens anders in loondienst was, zou dit niet zomaar kunnen. Dan zou ik toch een beroep op anderen moeten doen of extra BSO afnemen. Ik ben blij dat het zo kan, maar ben ook benieuwd hoe jullie het tijdens de schoolvakanties regelen.

Lees ook: op gezinsvakantie naar Denemarken >>

Lees ook; Gezocht: een opas die wél ervaring heeft >>

Lees meer meisjesmama blogs >>

Meisjeskleding >>

Tags: , , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Tumble n Dry korting, meisjeskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermodeblog

  • hippe meisjeskleding, get the look, shop the look, kinderkleding

  • Outfit of the day, meisjeskleding, girlslabel, meisjesmama, meisjesjurkjes, meisjes, meisjeskleding inspiratie

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • meisjessneakers, meisjes laarzen, kortingscodes, Girlslabel, kinderschoenen, meisjesschoenen, shoesme schoenen, meisjessandalen

  • Aanraders!

  • blogsite, mamabloggers, meisjesmama's, meisjesmoeders