Prinsessenfeest

4 januari 2015

Meisjes zijn dol op verkleden en willen niets liever dan samen met vriendinnetjes en vriendjes een heus Prinsessenfeest vieren. Wij hebben een paar leuke tips voor het prinsessenfeest verzameld. Wil je het thuis vieren dan tover je je huis om in een waar paleis of vier je het kinderfeestje liever buiten de deur in een echt paleis of kasteel? Geen probleem, mogelijkheden genoeg!

PRINSESSENFEEST IN EEN KASTEEL OF PALEIS

Vier je feest in één van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen in Nederland, het kasteel van Helmond. De feestvierders verkleden zich als echte middeleeuwers. Daarna krijgen jullie een rondleiding en komen je bijvoorbeeld te weten hoe oud het kasteel is en wie er vroeger woonden. Je maakt een spannende speurtocht in de kelders van het kasteel. Daarna staat er iets lekkers te eten en drinken klaar en ga je zelf aan de slag. De stoere ridders kunnen een houten wapenschild beschilderen of een ridderhelm versieren. De jonkvrouwen en prinsessen kunnen een prinsessenhoed versieren. Kijk hier voor meer informatie over het prinsessenfeest in het Kasteel van Helmond.

Vier je je verjaardag liever in een echt koninklijk paleis? Met vriendjes en vriendinnetjes speuren door 300 jaar oude kamers, wandelen door sprookjesachtige tuinen? Dat alles kan op Paleis Het Loo! De buitenspeurtocht gaat langs de stallen met koetsen, auto’s en sledes. Pas op voor de loslopende pauwen! Na het beklimmen van de zuilengang kijk je uit over de sprookjesachtige tuinen. Met de binnenspeurtocht zie je een prinsen- of prinsessenkamer met koninklijk speelgoed. Kijk hier voor meer informatie over het prinsessenfeest op Paleis het Loo.

Princess Victoria, prinssenfeest, meidenfeest, kinderfeest voor meisjes

PRINSESSENFEEST THUIS

Een prinsessenfeest kun je prima thuis geven. De voorpret is vaak groot en achteraf is het misschien wel het leukste feestje ooit. Maar zorg wel dat je je goed voorbereidt want het loopt toch altijd anders dan je als moeder verwacht. Wij hebben een paar leuke tips voor een prinsessenfeest thuis; het begint met de uitnodiging. Maak samen met je dochter een uitnodiging in de vorm van een kroontje of een spiegeltje of geef een prinsessenuitnodiging in stijl van het kinderfeestje. Het is leuk om de kinderen te vragen hun mooiste prinsessenjurken aan te doen maar je kunt natuurlijk ook een verkleedkist met prachtige prinsessenjurken en andere kostuums huren.

Dek de tafel feestelijk met mooi wegwerpservies in prinsessenstijl en tover het huis om tot een echt paleis met prinsessenversiering, allemaal verkrijgbaar bij Hieppp. En denk eraan prinsessen drinken alleen roze drankjes en eten bij voorkeur roze hapjes. Een high tea is natuurlijk echt prinsessenwaardig maar ook een prachtige prinsessentaart mag niet ontbreken.

prinsessenfeest, meidenfeest, meisjesfeest, kinderfeestjeHet uitpakken van de meegebrachte cadeautjes is voor voor de jarige prinses één van de hoogtepunten van het feestje. In de vorm van een spel geniet je jarige prinses nog langer van dit heerlijke moment. Speel daarna het spel kus de kikker; kinderen krijgen lippenstift op en blinddoek om. Wie kust op de mond van de kikker heeft gewonnen. Meisjes houden van knutselen, er zijn veel knutselideeën die aansluiten bij het thema. Maak een armband of versier een sieradendoosje met diamanten en edelstenen. Als het maar glimt en glittert. Je kunt de prinsessen ook heel blij maken met schminken, opmaken en een heuse modeshow met echte prinsessenjurken en prinsessensieraden. Zorg wel dat je voor de eventueel aanwezige prinsen/ridders een leuk alternatief hebt. Bij goed weer is een speurtocht of op jacht naar de schat ook altijd een succes. En leg alvast een nieuwe prinsessenfilm klaar want ook prinsessen kunnen heel druk zijn en een rustmoment nodig hebben. Helemaal hip op dit moment zijn de Photo Props van Hieppp, heel geschikt om een geweldige groepsfoto te maken. Leuk om samen met een goed gevuld snoepzakje als aandenken mee te geven!

prinsessenfeest, kinderfeestje, meidenfeest, meisjesfeest

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
koningsdag knutsels

De leukste knutsels voor Koningsdag

Koningsdag komt eraan… Dat betekent dat er weer flink gefeest gaat worden in de dorpen en steden van Nederland. Knutselen,...
picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...