Wanneer begin je met zakgeld geven?

14 mei 2019

Afgelopen weekend waren wij een weekendje weg. De hele meivakantie hebben we thuis doorgebracht met leuke daguitstapjes en als bonus zijn wij dus nu nog een weekendje weggeweest. Zo zijn we weer een stapje dichter bij de zomervakantie. Robyn mocht wat geld uit haar spaarpotje halen om mee te nemen, zodat ze zelf wat kon kopen op de Sprookjescamping. Het geld zat in haar eerste, eigen portemonnee voor meisjes en ze liep er het liefst de hele dag mee rond.

it bag meisjes, eerste portemonnee, portemonnee meisjes, zakgeld kinderenWanneer geef je zakgeld?

Maar vanaf welke leeftijd geef je zakgeld zodat je kind leert omgaan met geld. Met goede en minder slimme aankopen. Wij hadden geen idee. Af en toe deden ze klusjes en dan gaven we ze als beloning een euro voor in de spaarpot, maar we hadden nog geen vast bedrag per week of per maand gekozen. Maar met deze nieuwe portemonnee voor meisjes moet er natuurlijk wel geld zijn om mee te nemen.

En wat kopen ze er dan van? Het lijkt wel alsof ze geen zakgeld nodig hebben, omdat we alles voor ze kopen. Een ijsje, een snoepje.. Ze komen niks te kort. Dus dat is ook even wennen voor ons. Stiekem wil ik ze ook behoeden voor foute keuzes en heb ik dus moeite met mijn mening voor me te houden. En dan is er nog de vraag. Hoeveel zakgeld geef jij je kind? Ook daar hebben wij geen idee van. Lees hier wat het NIBUD adviseert.

Wat denk je dat Robyn kocht van haar eigen centjes? Een doosje TicTac met 3 kleuren erin. Okay, ze wilde eerst een kleine kauwgomballenautomaat en toen ik het dus niet laten om haar subtiel te wijzen op een ander rek in de winkel. TicTac was trouwens meteeen goedgekeurd.

zakgeld kinderen, eerste aankoop

Eerste portemonnee voor meisjes

Sinds kort hebben wij Reisenthel ontdekt. Een merk met ontzettend goede kwaliteit producten voor reizigers en andere ondernemende mensen. Mooie koffers, tassen, toilettassen en andere praktische items in hippe prints en kleuren vind je bij Reisenthel. Robyn vond een portemonnee voor meisjes. Tijd dus om zelf met geld om te leren gaan. Dat betekent aankopen doen, miskopen doen, blijdschap en teleurstelling. Tijd voor een nieuwe fase.

Deze portemonnee voor meisjes is onderdeel van de Reisenthel ABC lijn voor kinderen. De jongenslijn is blauw en de meisjeslijn is roze. En natuurlijk prijkt er een unicorn op de meisjeslijn. De portemonnee past bijvoorbeeld in de hippe it bag. Dit handige tasje kun je makkelijk omhangen bij de meisjes, zodat ze deze niet kwijtraken. En omdat de it bag klein en licht is, zit deze ook niet in de weg tijdens het spelen.

it bag meisjes, eerste portemonnee, portemonnee meisjes, zakgeld kinderen

 

 

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-2

Een hippe meidenkamer voor twee

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend...
20231129_143925

Review – Sister styling Head Princess van Baby born

Baby born, het eerste waar je dan aan denkt zijn babypoppen en accessoires die daarbij horen. Maar Baby born heeft...
snapchat

Wat is nu echt hot onder de tienermeiden? Snapchat natuurlijk!

In een minuut tijd hoor ik minstens 20x pling! Mijn dochter zit weer eens te ‘Snappen’ met haar vriendinnen. Waar...