Zelf poppenkleertjes maken

14 november 2018

De meisjes hier hebben altijd heerlijk gespeeld met Barbiepoppen, alleen vinden ze zichzelf er nu te groot voor om mee te spelen. Hoe leuk is het dan om zelf kleding te gaan maken voor hun Barbiepoppen. Dat is voor een nieuwe en hippe manier van bezig zijn met de Barbie’s.

Zelf poppenkleertjes maken valt reuze mee

Met Dress Your Doll wordt zelf poppenkleertjes maken echt kinderspel. Je kiest een leuk ontwerp op de site van Dress Your Doll. Deze worden geleverd als een groot vel met daarop voorbedrukte patronen van de door jouw gekozen outfit. Deze knip je uit (met een speciale stofschaar), naai je met een rijgsteekje aan elkaar op de aangegeven stippellijntjes en dan is je nieuwe outfit voor de Barbiepop of de Dress Your Doll mannequin klaar. Heel eenvoudig! Je kunt kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden die worden aangeduid met schaartjes. 1 schaartje is ‘supergemakkelijk’ en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ben je al meer vertrouwd met knippen en naaien? Dan kan je kiezen voor 2 (‘gewoon makkelijk’), 3 (‘wat moeilijker’) of zelfs 4 schaartjes (‘moeilijk’)!

Dress Your Doll, poppenkleertjes maken, barbiekleertjes maken

Mare en Marit hebben nog nooit eerder zelf kleertjes genaaid, maar wilden dit erg graag leren. De rijgsteek kwam ze wel bekend voor (ooit eens op school gehad) en na een keer voordoen was het ze al snel duidelijk hoe ze dit moesten doen. Met een beetje hulp bij het opzetten van de steek en het afronden hadden ze hun eerste jurkje en shirtje al klaar. Dat ging lekker snel, dus ook snel resultaat en dat motiveert om door te gaan. Wel hebben we eerst even gekeken bij de handige instructies op de site van Dress Your Doll. Hier staat ook nog eens precies aangegeven hoe je de kleertjes kunt maken, voor als je het even niet meer weet.

Dress Your Doll, zelf poppenkleertjes maken, poppenkleertjes maken meisjes, barbiekleertjes maken, poppenkleertjes patronen, poppenkleertjes voorbeelden

De dames hadden de outfits na een uurtje samen werken af. Maar wanneer je er heel handig mee bent, heb je waarschijnlijk nog sneller resultaat. Mare en Marit hebben de volgende outfits al omcirkeld op de bijgeleverde folder. “Die gaan we de volgende keer maken!”

Ook lijkt het de meisjes erg leuk om een keer een kinderfeestje te geven en dan zelf poppenkleertjes te maken. Bijna ieder meisje heeft nog wel ergens een Barbiepop liggen, die kunnen ze dan meenemen en dan met vriendinnen gezellig samen poppenkleertjes maken.

Kortom, de test is geslaagd en de meisjes zijn zeer enthousiast en de mama’s ook! Kijk hier op de site van Dress Your Doll voor alle hippe outfits voor alle fashiondolls.

 dress your doll, poppenkleertjes maken, barbiekleertjes maken

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...
picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
P3301673

Super handig: kant en klare knutselpakketten van Glitterbaas

Voor alle ouders van meisjes die van glitter en knutselen houden, lees vooral even verder. Knutselen is natuurlijk altijd leuk,...