hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


DIY poppenhuis meisjeskamer, poppenhuis diy, poppenhuis, poppenhuis ikea, poppenhuis lidl

Published on januari 7th, 2019 | by Mi-choe

0

Robyns favoriete speelplek in huis

Best lastig om een leuk, nuttig en duurzaam cadeautje te bedenken voor een meisje. Overal vliegen de cadeautjes je om de oren en het komt regelmatig voor dat er na een paar weken al niet meer naar  iets wordt omgekeken. Meestal zien we dat wel aankomen, dus na verjaardagen etc. met veel cadeautjes halen wij al de spulletjes weg die ze niet zullen gaan gebruiken. We maken er dan liever iemand anders blij mee. Robyn is al zo lang we het ons kunnen herinneren into poppen. Grote poppen, kleine poppen en nu natuurlijk ook de LOL popjes. En een echt LOL poppenhuis vonden we toch echt te duur, dus ging bedacht mijn man dit poppenhuis diy.

Tips voor diy poppenkleertjes >>

meisjeskamer

Poppenhuis DIY in een paar minuten

Velen zullen dit witte kastje wel herkennen, of misschien zelf ook wel thuis op de meisjeskamer hebben staan. Maar dit makkelijke ding komt van de Zweedse woongigant. Je kunt er ook handige opbergbakken voor kopen, zodat het speelgoed lekker uit het zicht is, maar dat is deze keer dus juist niet de bedoeling. Kortom, gebruiksaanwijzing erbij en in elkaar schroeven maar. En je poppenhuis diy is al bijna klaar.

De inrichting van het poppenhuis

Omdat er 4 vakken zijn, wilden we dus 4 verschillende kamers maken. En we stuitten op de poppenhuismeubeltjes van Lidl. Er zijn 4 varianten, dus wij hebben nu 4 verschillende kamertjes, met leuke, kleine accessoires.
De badkamer heeft een kleine wc en zelfs een toiletrolhouder. De keuken en eethoek zijn weer in een andere kleur dan de badkamer. De woonkamer heeft televisie en open haard. En slapen kan in een tweepersoonsbed met mooie kaptafel in de buurt. Er is dus aan alles gedacht en ondanks dat het allemaal ieniemienie is gaat dat prima met de handjes van onze zesjarige Robyn.

poppenhuis meisjeskamer, poppenhuis diy, poppenhuis, poppenhuis ikea, poppenhuis lidlMooi behang als finishing touch

Om het poppenhuis er meer als een poppenhuis uit te laten zien dan een IKEA kast, hebben we er behang achter gehangen. Zo vormt de punt van het behang het dak en hoefden we zelf geen dak te fabriceren. Al kun je natuurlijk met 2 latjes makkelijk een puntdakje maken. Nu gaan we nog bekijken of dit behang nog ergens anders in de slaapkamer terug kunnen laten komen, aangezien we de gehele kamer een gaan restylen.

En inmiddels heeft Robyn ook een eigen smaak en mening, dus het is leuk om samen te kijken naar wat we kunnen veranderen.

Dit poppenhuis diy is geschikt voor LOL popjes

Gelukkig passen de LOL popjes dus prima in dit poppenhuis. Ze passen in bad en in bed. Alsof het er voor gemaakt is. Ook de kleine LOL accessoires horen dus helemaal thuis in dit huis. Kortom, een beter cadeau had zij zich niet kunnen wensen.

poppenhuis meisjeskamer, poppenhuis diy, poppenhuis, poppenhuis ikea, poppenhuis lidl

Leuke speelgoedtips voor meisjes >>

 

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑