Ik ben met Pasen het haasje

22 maart 2018

Pasen staat weer voor de deur… Bij ons thuis vieren wij Pasen uitgebreider dan kerst. We zijn niet religieus dus bij ons gaan de feestdagen om gezelligheid en samen zijn met familie. Op het KdV heeft Isabelle een klein paastrauma opgelopen toen de leidster in een enorm paashazenpak de groep op kwam lopen. Het kind heeft de hele dag nog gehuild van schrik. Dus paashazenpakken zul je bij ons niet tegenkomen. En met paastakken heb ik ook niet zoveel maar verder gaan we met Pasen ‘all the way’.

Pasen 2018

Waar ik mij tijdens kerst het makkelijk maak door bij anderen aan te schuiven is dat met Pasen dus geen optie. Een paar jaar geleden heb ik een uitgebreide paasbrunch georganiseerd. Ik voelde me toch wel een beetje verplicht om de familie terug uit te nodigen en daarbij leek het mij wel weer eens gezellig. Het is bij onze familie ‘not done’ om kant en klaar neer te zetten. Dus zowat alles was eigenhandig gekruid, gedraaid, gekookt en gebakken. Het zou dat jaar prachtig weer zijn met Pasen dus ik had het geweldige idee bedacht om een speurtocht uit te zetten. Compleet zelfbedacht verhaal en opdrachten als haasje over, de eierloop en paasbroodhappen. Al die opdrachten leidde uiteindelijk naar de schatkist van de paashaas. Om het niet te makkelijk te maken was de speurtocht niet in en om het huis maar door het hele naastgelegen park. Ik ben er uren mee druk geweest maar wat was het leuk! Iedereen zowel de kinderen als volwassenen hebben er super van genoten.

Zoveel zelfs sinds dat jaar dit een nieuwe traditie is in onze familie. Gezien wij met kerst altijd bij een ander aanschuiven kan je je wel bedenken wie er met Pasen het haasje is! De lat is dat jaar behoorlijk hoog gelegd en eerlijk is eerlijk: ik heb het nooit meer evenaard. Maar we gaan dit jaar wel weer een poging doen. Nu nog duimen voor mooi weer!

Lees ook: DIY Tips voor Paasdagen met meisjes >>
Of Paas tips voor jongens >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
halloween DIY, halloween mummies, knutselen voor halloween

Lieve Halloween mummies!

31 Oktober is het Halloween. Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada...
pasen met kinderen

Vrolijk Pasen met kinderen

De leukste tips voor een vrolijk Pasen met kinderen gespot in de leukste shops online. Knutsel ideetjes, DIY, vrolijke slingers,...