Alles is nu anders… ook Pasen

7 april 2020

In deze bizarre tijden moeten we allemaal improviseren met werkelijk alles. Thuis werken, thuis lesgeven, niet meer spelen met vriendjes en vriendinnetjes, niet meer in de speeltuin spelen, verjaardagen die alleen thuis met papa/mama en eventueel een broertje of zusje gevierd wordt. Voor ons is het al een lastige situatie, laat staan voor de kinderen. Ik probeer het allemaal maar in Jip en Janneke taal uit te leggen. Gelukkig lijken mijn kids het te begrijpen, voor zover dat dat kan, en spelen ze in de achtertuin. Nu merk ik trouwens wel dat het al eventjes duurt, ze zitten nu echt altijd op elkaars lip en ja dat gaat nu echt weleens fout. Ik denk dat dat eigenlijk ook niet anders kan.

Pasen vieren met kinderen >>

Pasen vieren in Corona tijd

Maar goed, eigenlijk wilde ik naar het feest wat de meeste Nederlanders vaak vieren. Sommigen vieren dit vanwege het geloof, sommigen omdat het een vrije dag is en je er vaak heerlijk op uit kunt omdat het zonnetje schijnt…… Een lekker een ontbijtje, met een eitje, eieren versieren, eieren zoeken…. Natuurlijk heb ik het over Pasen. Maar Pasen vieren in Corona tijd? Hoe doen we dat?

Paas traditie

Mijn traditie met Pasen is inderdaad het Paasontbijt en de eieren zoeken en het liefst ga ik ’s middags even de natuur in. Naar een park of naar het strand. Hondje mee. Heerlijk. Ook bespreek ik met mijn kinderen waarom we Pasen vieren. Maar dit jaar zal het allemaal anders zijn.

pasen vieren in corona tijd, paasjurk, lechic, kleding voor pasen

Noortje in haar nieuwe jurk van LeChic

Paaskleding

Noortje en Noud krijgen eigenlijk ook altijd een nieuw setje kleding voor Pasen. Zeker Noortje vindt dat altijd heerlijk, dan wilt ze een echt meisje-meisje jurk aan. Een jurk die kan zwieren en zwaaien, waarin ze heerlijke pirouettes kan draaien.

jurk met vlinders, vlinderprint jurk

Le Chic en Pasen

Ondanks dat het dit jaar een gekke Paasviering zal worden, thuis en in de achtertuin, mag ze wel eieren gaan zoeken in een prachtige jurk van LeChic.

De collectie van LeChic is mooi, lekker zomers voor echte prinsessen meisjes. Noortje zag de jurk en was meteen onder de indruk van de mooie vlinders die erop gedrukt staan. Mama moest even wennen aan de combinatie panter en vlinder, maar toen de jurk aan was, was ik echt helemaal om. Wat een prachtige jurk! Staat perfect en zo mooi bij mijn eigen prinses! Noortje zwierde meteen door de kamer en zag hoe de jurk bol ging staan. Dat vindt zij natuurlijk het mooiste van alles 🙂

Noortje is nu voorzien van een prachtige, feestelijke jurk. Ondanks deze gekke tijd zal zij deze prachtige jurk dragen wat Pasen in haar hoofd net iets specialer maakt.

lechic jurk

De jurk

De jurk heeft een allover print met de combinatie van panter en vlinders. Bij de taille zit een prachtig, gouden ceintuur. Deze zit los dus de jurk is ook zonder ceintuur te dragen, of deze mooie ceintuur kan ergens anders omheen. Ideaal!

De onderkant van de jurk bestaat uit twee lagen. Noortje dacht even dat hij aan twee kanten te dragen was, zo mooi in de onderjurk. Natuurlijk is de jurk ook weer voorzien van het prachtige hartjeslabel van LeChic.

pasen vieren in corona tijd, paasjurk, lechic, kleding voor pasen

Maat

Noortje is 131cm lang en draagt maat 140. Ik vind de maat perfect zitten bij haar.

Gedicht

Ik sluit af met een prachtig gedicht van Elle Chic, wat ik nu nog toepasselijker vind dan anders:

Vandaag is ze nog mooier dan gister, danst ze, praat ze, doet ze d’r eigen haar , en weet ze precies wat ze zelf wil. Nog steeds betovert ze ons met haar vrolijkheid haar goede ideeën en haar stralende lach. Herinnert ze ons eraan hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor de wereld en elkaar. En dat elke dag een dag is om te vieren. Als je het maar doet!

Nieuwsgierig naar de hele collectie? Bekijk hier meer op de LeChic kidsfashion.

LEES OOOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chocolade eitjes over, Chocolade eitjes over? Dit lekkers kun je ervan maken!

Chocoholic!

De Paasdagen kom er weer aan en dat betekent dat de kasten weer tot overmaat van ramp gevuld zijn met...
Paasbaksels

De heerlijkste paasbaksels + heel veel inspo

De Paasdagen komen er weer aan en dat betekent dat de winkels uitpuilen met Paasartikelen, Paaschocolade, Paaskoekjes en Paastakken. Zo’n...
kokonoko_kokonokogi_u4496037_ochre_winter_2022_zsfeer

Warm en cozy, de nieuwste winterjassen

De nieuwste en leukste collecties winterjassen voor meiden komen langzaamaan weer online en wat zijn ze allemaal mooi! Diverse modellen van...