Oranje shirtjes voor de Koningsspelen

20 april 2017

“Zeg, wanneer zijn die Koningsspelen nou eigenlijk?” vraag ik terwijl ik op het schoolplein op het kleine blonde meisje van een jaar of zeven en haar zusje sta te wachten. Het is iets voor drieën en de twee dametjes hebben altijd nogal lang werk om daadwerkelijk uit school te komen. Meestal vergeet één van de twee nog wel iets dus ik heb even de tijd om deze vraag neer te leggen bij een van de andere wachtende moeders én een antwoord af te wachten. “Volgende week vrijdag”, luidt het antwoord.

Wanneer zijn de Koningsspelen

Een hevige paniek maakt zich van mij meester. “Joh!” is alles wat ik uit weet te brengen. In mijn hoofd draaien alle radartjes op volle toeren. Wat moet ik hier nog voor regelen? Moeten de meiden speciale oranje Koningsdag kleding aan? Moet ik iets maken? Moet ik erbij zijn? Wat gaan ze doen? Moet ik ergens bij helpen?

Oranje shirtjes

“Ach, je trekt ze een oranje shirtje aan en klaar ben je. Toch?” hoor ik één van de moeders zeggen. Langzaam kom ik tot mijn positieven, ach ja natuurlijk, wat maak ik me ook druk. Dit keer hoef ik alleen aan oranje shirtjes te denken! Meestal is dat anders bij Koningsdag activiteiten op school. Gelukkig worden de meiden bij de Koningsspelen vermaakt met spelletjes en wedstrijdjes en hoef ik daar dus verder niet over na te denken. Fijn, want de dag erna vertrekken we naar onze caravan in Zeeland.

Tja, die caravan….vorig jaar zomaar ‘in a spur of the moment’ gekocht. Met Pasen voor het eerst in geslapen en een paar dagen doorgebracht. Ik ben van huis uit niet zo’n kampeerfan maar ik moet zeggen dit bevalt me goed. Dus in de meivakantie gaan we heerlijk uitwaaien in Zeeland. Waar we dus ook zijn met Koningsdag. Het kleine blonde meisje en haar zusje vinden het geen probleem. “Wij gaan Koningsdag vieren met Koos Konijn, wie kan dat nou zeggen?” was haar antwoord. Gut, wat ben ik blij dat ik oranje shirtjes heb. Kunnen ze die daar ook mooi aan. Hoef ik daar ook niet meer over na te denken!

Terwijl ik dit allemaal door m’n hoofd gaat zie ik het kleine blonde meisje en haar zusje uit school komen. Tassen vliegen om mijn oren en het welbekende ‘mag ik spelen, pleeeaaase?’ klinkt zoals elke dag uit beide kelen. Op naar de vakantie.

-Aafke

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

3 reizen die je met je bestie wilt maken! 

Een girlstrip is áltijd een goed idee, of het nu een dagje shoppen is of een maand rondtrekken in een...
koningsdag inspo

Koningsdag feest inspo… Oranje it is!

Ben jij al helemaal klaar om Koningsdag te vieren. Heb je je outfit al compleet en ook je accessoires erbij...
koningsdag knutsels

De leukste knutsels voor Koningsdag

Koningsdag komt eraan… Dat betekent dat er weer flink gefeest gaat worden in de dorpen en steden van Nederland. Knutselen,...