Fajah test een online typecursus

4 september 2017

Toen ik jong was, jonger was, stonden we volgens mij een beetje aan het begin van het hele computertijdperk. Mijn vader had vrij snel voor zijn werk een ‘echte’ computer, zo’n hele grote met een vierkant scherm. En niet heel veel later volgde ook een laptop. Niet meer te vergelijken met de compacte apparaten die je tegenwoordig ziet, maar toentertijd super hip!
Ik weet nog dat ik mijn boekverslagen en werkstukken voor school op zijn laptop mocht maken. Met twee vingers typen en in het begin op zoek naar elke letter, maar later steeds sneller. Inmiddels kan ik typen met ruim 3 vingers 😊

Maar tijden veranderen en hoe anders is het nu? In de tijd van tablets, iPads, smartphones en notebooks, voel ik me soms een enorme digibeet. De gemiddelde kleuter kan beter met een tablet overweg dan ik en gelukkig heb ik vier kinderen die me al swipend van alles uit kunnen leggen. En ook op school heeft het digitale tijdperk zijn intrede gedaan. Bij Fajah op school namelijk krijgen de kinderen vanaf groep 7 les op een Snappet, een soort tablet dus. Een tablet met een toetsenbord, zo heb ik me laten uitleggen.

Goed typen is belangrijk

Fajah is 10 en begint in groep 7, dus zij zal gaan werken met een toetsenbord. En hoewel Fajah goed uit de voeten kan met haar telefoontje en als een razende appjes kan versturen, is echt typen toch wel andere koek. Fajah typt, net als ik, met twee vingers en heeft vrij weinig interesse om op de juiste manier te leren typen. Mijn man en ik kunnen het beiden niet, dus wij kunnen haar ook niet helpen. Op school wordt er in de loop van het schooljaar wel een typecursus aangeboden als buitenschoolse activiteit, maar dit komt ons altijd slecht qua planning.

Toch lijkt het me, zeker in deze tijd, een must op om de juiste manier te leren typen; snel gegevens verwerken, de juiste houding aannemen, blind typen etc.

De Typetuin

Onlangs is Fajah gestart met een online kindertypecursus van de Typetuin. Super leuk, ik heb haar aangemeld, alle gegevens ingevoerd en ze kon meteen beginnen. Aan de hand van filmpjes en spelletjes wordt ze hier uitgedaagd om zich de typevaardigheden eigen te maken. Nu heeft Fajah een broertje dood aan school en dingen leren, maar door de leuke filmpjes, het verhaal over de leesetende plant en het spelelement is dit een schot in de roos! Ik merk hoe hardnekkig het met twee vingers typen erin zit en hoe ze moet wennen aan een nieuwe ‘vingerzetting’, maar de typelessen passen zich aan op haar typeniveau. Ze blijft dus gemotiveerd om haar best te blijven te doen.

Aan het eind van de cursus valt er een heus diploma te behalen en ook dit is voor Fajah een goede stimulans om door te gaan. Op de vraag wat ze ervan vindt, is haar antwoord:

“Ik vind het erg leuk, maar ook wel een beetje moeilijk. Ik ben gewend om met twee vingers te typen, dat gaat sneller, maar ik word nu steeds beter en dat is leuk!!!”

We houden je op de hoogte over haar voortgang!

Ook nieuwsgierig of dit wat is voor jouw kind? Neem een kijkje op de site en volg een gratis proefles >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

ducktypen, online typecursus voor kinderen, DUCKTYPEN

Leuk leren typen!

De meeste kinderen zitten van jongs af aan al achter een Ipad en computer en wanneer ze nog iets ouder zijn hebben...