5 momenten waarop ik het meeste van mijn kind houd

7 februari 2020

Natuurlijk hou je onvoorwaardelijk van je kind. Ook wanneer je ze het liefst achter vijf rollen behang plakt, is de liefde voor je kind niet minder. Maar er zijn van die momenten waarop je net iets meer van je kind houdt. Het zijn de momenten waarop je ze wel fijn zou kunnen knijpen, zo overvalt het gevoel van houden van je dan.

Slaapkopje

’s Avonds voordat je zelf naar bed gaat, even om het hoekje van de kamer van je kind spieken. Het lievelingsknuffeltje stevig in de armen en daar ligt je kind zachtjes te snurken. Haartjes in de war en al grappige slaapkreukels in de wangen. Ze zijn zo lief als ze slapen!

Al zo groot, maar soms ook weer even heel klein

Kinderen beginnen zich al vanaf de peuterleeftijd los te weken van hun ouders. Dat gaat niet heel snel, en je merkt het ook niet van de ene op de andere dag, maar het gebeurt wel. ‘Zelluf doen!’ is een van de kreten die je vast meerdere keren per dag zal horen.

Jullie hebben al bij kinderbedden gekeken, omdat ‘ik ook een groot bed wil’. Je kindje heeft je steeds minder nodig, en hoe fijn is het dan als ze je juist even wel heel erg hard nodig hebben.

Bijvoorbeeld omdat er iets spannends en nieuws staat te gebeuren en als steun je hand vastpakken. Of denk eens aan een kind wat weer even bij je op schoot kruipt omdat ze gevallen is. Dit zijn de momenten om te koesteren.

Als je kind geniet, dan geniet jij ook

Om maar met een cliché te beginnen: als mijn kind plezier heeft, heb ik dat ook. En zo is het ook echt. Een kind wat enorm zit te genieten, brengt dat geluksgevoel over op de ouders. En je doet het toch ook voor de glimlach en glinsterende oogjes van je kind!

Snottebellen en braaksel

Er is niks aan als een kind ziek in zijn kinderbed ligt. Het is dan ook niet zonder reden dat veel ouders zeggen dat ze graag het ziek zijn van hun kinderen zouden overnemen.

Maar toch, tussen de snottebellen en het overgeven door, kan er zo’n moment ontstaan waarbij je dat gevoel weer bekruipt. Het gevoel dat je toch zo intens veel van je kind houdt.

Misschien komt het doordat ze dan wel eens stilzitten, maar waarschijnlijk juist omdat ze dan extra graag de geborgenheid van jou als ouder nodig hebben.

Uit elkaar barsten van trotsheid

Daar staat je kleine humpie, op het startblok bij het zwembad met zijn zwemdiploma A in de handen. Dacht je dat je wel eens trots was geweest…nu barst je bijna uit elkaar zo trots.

Misschien zijn er jaren van het leed dat zwemles heet aan vooraf gegaan, maar hij of zij heeft het geflikt! O, snel die traan wegvegen, voordat ze het zien.

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...