Verras je allerliefste moeder met de knutseltips van Michelle

7 mei 2019

Je moeder is de liefste! Maar hoe ga je haar bedanken? De tweede zondag in de maand Mei is het moederdag dus aan de slag! Wat ga je knutselen? Het allerbelangrijkste is dat het iets persoonlijks is! Met deze Moederdag knutseltips komt het helemaal goed. Knutselwerkjes zijn eigenlijk tijdloos en altijd feestelijk. Ik ging aan de slag met leuke knutsel tips en inspiraties.

Liever iets wat je zelf hebt gemaakt en wellicht minder perfect dan iets wat er tip-top uitziet en wat je hebt gekocht. Neem even de tijd en denk eerst even goed na over je moeder. Denk aan de leuke dingen die je met haar doet, denk aan een mooi moment van jullie samen, denk aan iets liefs wat ze altijd tegen je zegt of bedenk wat jouw moeder graag doet en maak daar iets voor.

Moederdag knutseltips

moederdag knutseltips, knutselen met michelleHoudt jouw moeder van lezen?

Maak een boekenlegger! Kleur, teken en/of verf er iets moois op of schrijf een lieve boodschap aan haar! Elke keer als je moeder haar boek pakt, denkt ze aan jou.

Hebben jullie veel boeken thuis? Maak van klei een leuke boekenstandaard zodat de boeken niet meer omvallen op de plank. Houdt ze van dieren? Maak haar lievelingsdier als standaard. Of maak de eerste letter van haar naam of de ‘m’ van mamma of kies een vorm of ding wat ze mooi vindt als boekenstandaard.

Hartjes!

Die doen het altijd goed! Hoe meer, hoe beter! Een schilderij van hartjes, een piepschuimen hart wat je verft en versiert met mooie kralen of stickers, een papieren hart; zelf getekend en uitgeknipt. Groot, klein, ingekleurd of wit, versiert met mooie dingen of een tekening erop met lieve woorden. Succes! Vertel jouw moeder hoe blij je bent.

Drinken jullie graag samen thee na school?

Misschien is het leuk om met je moeder een keramiek workshop te doen zodat jullie je eigen thee beker kunnen maken J Er zijn door het hele land ateliers waar je een workshop kunt volgen… Zoals bijvoorbeeld het Arnhems Keramiek Atelier.

Bak lekkere koekjes, cakejes of een taart voor bij de thee! Die vindt jouw mamma sowieso altijd het allerlekkerst, ook al denk jij daar anders over…

Lekker bakken voor Moederdag

Bakken jullie graag samen koekjes en jullie hebben meer inspiratie nodig? Wellicht is de “Koekjesbijbel” een leuk cadeau? Vraag dan wel even aan pappa of hij deze voor je bestelt en betaalt ;-).

Verras je moeder met een bos bloemen… Van papier!

Neem leuke rietjes, pak saté prikkers uit de keukenlade of maak van karton de steeltjes van de bloemen. Pak vervolgens een heleboel soorten papier (vloeipapier, crêpepapier, gekleurd papier, krantenpapier, mooie tijdschrift plaatjes, servetten etc) en knip daar grote en kleine rondjes of vierkanten uit, pak het middelpunt en vouw dit samen tot een puntje! Vervolgens doe je dit met meerdere soorten blaadjes en kleurtjes en vouw je een aantal gevouwen blaadjes in elkaar en daar is je bloem! Bevestig deze op de steel en versier deze! Maak een aantal mooie bloemen en daar is je bos! Tip: Pak een leuke vaas uit de kast van je moeder en zet de bloemen als verrassing op tafel of op haar bureau. Maar naast Moederdag knutseltips hebben we ook leuke kooktips.

Kook eens voor je moeder!

Kijk eens op de website van Smulpaapje voor leuke recepten bedacht door een meisje van 9!

Daar stellen moeder en dochter elke week een heerlijk menu samen die jij als kind erg goed kan (helpen) koken!

moederdag knutseltips, knutselen met michelleMoederdag knutseltips; voor iedere moeder wel iets leuks

En weet je niet goed wanneer je haar wel of niet kan storen? Maak een deurhanger voor haar die ze aan haar deur kan hangen en waarop je kan zien wanneer je kan binnenrennen om een knuffel te halen of wanneer je even moet wachten tot een beter moment. Versier de deurhanger met mooie stickers, plaatjes, kleurtjes, glitters, vormpjes en lieve letters en zorg dat de kant met: “Kom maar binnen” het allermooiste is zodat ze deze vaak voorhangt J

Houd je moeder van uitgebreid douchen en badderen?

En wil je toch wat van je zakgeld uitgeven? Ga dan eens kijken bij een drogist of bij Douglas of je een lekkere douchegel, een bodyolie, een scrub of een bodycrème kan kopen waarmee ze het gevoel van een SPA thuis kan ervaren! Bij Douglas verkopen ze onder de 10 euro (per stuk) een hele uitgebreide lijn aan producten waarbij je kan kiezen uit allerlei smaakjes, geuren en soorten! En ze maken er een supermooi cadeau van.

En als je echt niks origineels weet… Is iets van jezelf altijd goed.

Moederdag knutseltips met gips

Ten slotte zijn jouw kleine, schattige voeten en handen erg bijzonder voor je moeder en ze worden alleen maar groter! De tijd vliegt dus maak een voet en/of handafdruk met een lieve boodschap. Dit kan je doen met verf… Doe een kleur op een plastic bordje, maak je hand of voet goed schoon, leg een vel papier klaar waarop je gaat afdrukken, zet je hand of voet goed in de verf en stempelen maar!

Of leg je hand of voet op een vel papier en ga met een stift of (kleur)potlood langs de buitenkant. Het is dan wel gezellig om je hand of voet een beetje te versieren! Lak bijvoorbeeld je nagels in een leuke kleur. Misschien heb jij wel een ring om je vinger… die moet er natuurlijk ook op! En maak je hand of voet herkenbaar als je toch aan het tekenen en kleuren bent. Dat jouw moeder meteen aan je subtiele moedervlek op je wijsvinger ziet dat het jouw hand is of aan je gekke, kleine teennageltjes die ze zelf ook heeft.

Armband!

Je hebt vast wel een heleboel draadjes en/of lintjes in huis en kralen… Ik zeg verzamelen maar! Kies de kleuren die je moeder het mooiste vindt of die ze vaak aan heeft en maak een mooie armband van jou voor haar. Denk er uiteraard wel aan dat deze moet passen om haar pols!

Maak een mooie kaart!

En zeg hoeveel je van haar houdt.

Heb je hier wat aan? De verrassing en een dikke knuffel van jou is het mooiste cadeau. Maak er samen een leuke dag van.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Maak een gezellige chillplek in de kinderkamer met deze tips

Een kinderkamer is natuurlijk niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te spelen en te ontspannen. Het...
koningsdag knutsels

De leukste knutsels voor Koningsdag

Koningsdag komt eraan… Dat betekent dat er weer flink gefeest gaat worden in de dorpen en steden van Nederland. Knutselen,...
halloween DIY, halloween mummies, knutselen voor halloween

Lieve Halloween mummies!

31 Oktober is het Halloween. Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada...