hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Spelen Modderdag, buitenspelen, in de modder spelen, 29 juni modderdag, blotenvoetenpad

Published on juni 2nd, 2018 | by redactie

0

Modderdag, vies worden moet!

Spelen jouw kinderen nog buiten? En waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Hebben jouw kinderen onlangs nog langs de waterkant gespeeld, keien zeilen, slootje springen of beestjes zoeken?  Hoe is het om in een boom te klimmen? Steeds vaker blijven onze kinderen thuis zitten in een beschermde omgeving en missen zij het beleven van avonturen en lekker buitenspelen. Doe mee met Modderdag!

Modderdag

Lekker buiten spelen, vies worden, door de modder rollen, met je handen door de modder kneden of op blote voeten door de modder lopen … op 29 juni worden in het hele land activiteiten georganiseerd waarbij kinderen lekker in de modder kunnen spelen. Vorig jaar deden er meer dan 60.000 kinderen mee! Het doel van ModderDag is om kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen zitten (achter tv en computer), is het goed dat ze leren hoe leuk het is om lekker buiten te spelen.

Hoe werkt ModderDag?

ModderDag organiseer je zelf. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, BSO, bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag en zelf iets organiseren. Je kan jouw activiteit aanmelden via deze website. IVN plaatst alle deelnemende locaties op een kaart. Aanmelden is belangrijk om landelijk de impact van deze dag te meten en laten zien. Ook krijgen we vaak vragen van (lokale) pers en geïnteresseerden. Bovendien ontvang je na aanmelding een link naar de vernieuwde ModderDag materialen, zoals de poster, handige checklists en draaiboeken. Daarin staat niet alleen achtergrondinformatie, maar ook tal van suggesties voor activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Modderdag survival

Kom 29 juni naar SEC Survivals om internationale ModderDag te vieren! Speciaal op deze dag kan je ons outdoorpark op een extra modderige manier verkennen. Kom alleen, of met een vriendje of vriendinnetje, en kruip, ren, spring en glijd door de modder. Heerlijk vies! Eigenlijk is het heel simpel: de ModderDag survival is net zo leuk, uitdagend, actief en vol plezier als een gewone kindersurvival, alleen dan… met extra modder! Waag je op de junglebruggen, kruip door modderige camotunnels, zwaai op de apenswing en ren over de hindernisbaan. En durf jij van de modderglijbaan..?  Trek oude kleren aan, want op de ModderDag word je zeker weten vies! Op het terrein zijn buitendouches waar je je na afloop lekker kan schoonspoelen. Vies worden gegarandeerd!

Het leukste buiten speelgoed >>

Bekijk deze gratis kinderuitjes >>

Tags: , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑